14

Video games 'Bunuh Osama' dilancarkan

Filled under : Berita Semasa

Sebuah permainan komputer atas talian melancarkan misi terbaharu, iaitu senario misi pasukan elit menggempur tempat persembunyian Osama hanya SEMINGGU selepas beliau dibunuh oleh tentera AS.

Berdasarkan permainan itu, pasukan elit itu tiba ke kawasan persembunyian Osama dengan menaiki Black Hawk. Episod 107 permainan itu yang diberi nama KumaWar dibina berdasarkan perkembangan terkini peperangan menentang keganasan ciptaan AS.


Para pemain mengetuai pasukan elit menggempur Osama berdasarkan lokasi dan tempat persembunyiannya di Abbottabad, Pakistan. Pasukan elit ini seterusnya melancarkan serangan untuk "membunuh" Osama.

Permainan komputer atas talian secara percuma ini telah beroperasi sejak tujuh tahun lalu. Pada masa ini, lebih 20 juta pengguna menggunakan permainan ini di seluruh dunia.


ibnushukran: setelah menyebarkan propaganda dan perbuatan jahat mereka di seluruh dunia, muncul plak game yang seolah mempermainkan dan mempersendakan pejuang-pejuang Islam. im really not sure sama ada osama is real or just a fake yang sengaja diciptakan. lepas ni tak tahu la apa lagi niat jahat mereka.. moga Allah swt melindungi kita dr fitnah dunia dan kejahatan musuh2 Islam.. InsyaAllah..



Related Posts by categories



Story by Ibnushukran

Tags: Berita Semasa

14 comments

  1. Iman Shahirah May 11, 2011 at 4:39 PM

    mungkin Osama B. Laden itu wujud.
    dan mungkin sekarang ni dia tengah menyembunyikan
    diri untuk membaca al quran... dan berdoa agar dilindungi.
    ya Allah, selamatkan mereka(orang islam)

    Best Blogger Tips
  2. mykhalis May 11, 2011 at 6:28 PM

    jangan ada orang islam main sudahla..

    Best Blogger Tips
  3. Nur Misnan May 11, 2011 at 9:41 PM

    Biadap manusia yang mencipta game nih
    bukan game ni jer
    banyak game2 seperti ps3 membunuh
    umat islam... aku dulu terpengaruh sikit
    tapi dah jual balik... nyesal

    Best Blogger Tips
  4. kucarkacir May 12, 2011 at 1:00 AM

    ish ish ish..

    Best Blogger Tips
  5. Ibnushukran May 12, 2011 at 2:00 AM

    @mykhalis

    kurang ilmu rasanya spe yang main game ni.. huhu

    Best Blogger Tips
  6. Ibnushukran May 12, 2011 at 2:00 AM

    @Iman Shahirah

    2 la.. kita pun xtaw ap cte y sbenarnya.. banyak sangat info so jdai sdkit kecelaruan..

    Best Blogger Tips
  7. Ibnushukran May 12, 2011 at 2:01 AM

    @Nur Misnan

    bnyak jgk game yang dlm diam 2 ada mnhina islam,kita je y xperasan..

    Best Blogger Tips
  8. Ibnushukran May 12, 2011 at 2:02 AM

    @kucarkacir

    harap xde la kanak2 islam y terpengaruh dgn game ni..

    Best Blogger Tips
  9. Afzainizam May 12, 2011 at 2:04 PM

    ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Maaf lama tak ziarah kamu semua….
    Jom Terjah entry terbaru ??
    diy bumbung kereta karat

    Boikot ajerrr, ini macam menghina umat islam ajerrr

    Best Blogger Tips
  10. fadhdeela May 12, 2011 at 10:28 PM

    boleh pulak dia wat game mcm tu..ada jugak terbaca blog yg kata pic mayat osama tu bkn osama sndiri..xtau la mana betul mana x.! semoga allah melindugi umat islam :)

    Meh sini: Saida (Akak Ct Nurhaliza) Ada Teman Lelaki??!!

    sini jugak: Salih Yaakob Nak Kahwin 4??

    Best Blogger Tips
  11. Cik Teddy May 14, 2011 at 1:46 PM

    x patot..
    sy tag ibnu dlm entry^_^

    Best Blogger Tips
  12. Ruqaiyah Hmy May 14, 2011 at 6:59 PM

    @Nur Misnan
    bagus la...hehe..kagum dgn kamu..bukan sume org boleh buang ketagihan tuh...
    apa-apa pun, game ni memang teruk...

    Best Blogger Tips
  13. Afzainizam May 15, 2011 at 3:56 AM

    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Maaf lama tak ziarah kamu semua….
    Jom Terjah entry terbaru ??
    bila blog kena block timbul

    diy bumbung kereta karat

    ~~~~~@@@~~~~~~
    Selamat Hari Guru
    ~~~~~@@@~~~~~~
    Wahai guru yang dikasihi,
    Engkaulah pelita diri ini,
    Menerangi hati nurani,
    Moga dirimu dirahmati
    ~~~~~~~~~~~
    Ya Allah peliharalah guruku,
    Agar dipimpin terus hambaMu,
    Agar terhindar dari Neraka,
    Moga dibukakan pintu Syurga
    ~~~~~~~~~~~
    Tak terbalas jasamu
    Berkorban jiwa raga
    Mendidik anak bangsa
    Jadi insan berguna
    ~~~~~~~~~~~
    Keikhlasan di hati
    Hulur bakti dan budi
    Kau penyambung warisan
    Ilmu cahaya hati
    ~~~~~~~~~~~
    Ampunkanlah wahai guruku,
    Kesilapan anak-anakmu,
    Ku serahkan jiwa ragaku,
    Agar terdidik nafsu liarku
    ~~~~~~~~~~~
    Dengan izin Allahu Rabbi,
    Engkaulah guru yang sejati,
    Engkau bersabar mendidik kami,
    Moga dirimu diberkati
    ~~~~~~~~~~~

    Best Blogger Tips
  14. Afzainizam May 15, 2011 at 3:57 AM

    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Maaf lama tak ziarah kamu semua….
    Jom Terjah entry terbaru ??
    bila blog kena block timbul

    diy bumbung kereta karat

    boikot ajerrr ini kira macam nak memburuk2 kan osama.... propaganda kebencian ditanam dalam permainan game ni

    Best Blogger Tips

Leave a reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Menarik

Waktu Solat