15

Gempar! NASA Jumpa Makhluk Bawah Tanah, Adakah Itu Yakjuj dan Makjuj ?

Filled under : Berita Semasa , Info IslamWASHINGTON — Weekly World News telah mendedahkan tentang penemuan mengejutkan mengenai satu kaum primitif yang di panggil Mole People hidup 20 batu di bawah tanah, menggunakan terowong rahsia untuk memasuki United States! Penemuan ini telah dibuat bukan oleh ahli kaji purba, tetapi oleh saintis NASA yang menggali jauh ke dalam Bumi – dan mereka cuba menyembunyikan kewujudan kaum ini dari pengetahuan awam ..


Seorang pekerja NASA yang tidak mahu dikenali telah mendedahkan gambar-gambar eksklusif and informasi mengenai kaum ‘orang gua’ ini. “Cerita ini harus diberitahu,” kata sumber itu. “Ia terlalu besar untuk disorok”. Sumber itu telah mendedahkan beberapa rahsia besar mengenai Mole People. “Nampaknya mereka seperti kaum yang peramah”, beliau berkata, “Tetapi mereka amat primitif. Kami cuba berkomunikasi dengan mereka, tetapi ia satu kerja yang susah memandangkan mereka tidak tahu bahasa English”.“Mole People, sebagaimana yang kami panggil, mempunyai laluan senang untuk ke muka Bumi (surface world)”, kata sumber itu. “Dengan demikian, President Bush mengendalikan situasi ini dengan penuh berhati-hati. “Tersilap langkah boleh mengakibatkan makhluk ini mengisytiharkan perang dengan manusia di atas. Kami tidak pasti berapa jumlah mereka ini. Kami baru melihat satu bandar setakat ini, dengan anggaran 2000 orang Mole tinggai di situ. “Tetapi ada pihak yang menyatakan bahawa mungkin berjuta-juta orang Mole tinggal merata-rata di dalam bandar-bandar bawah tanah, berselerak di bawah muka Bumi”.Makhluk itu mempunyai beberapa persamaan dengan manusia – dan juga sedikit perbezaan. “Seperti kita, mereka berjalan dengan dua kaki, tetapi mereka jauh lebih tinggi dari manusia biasa – setinggi 8 ke 10 kaki tinggi. Jari-jari mereka seperti kuku binatang. Dan tangan mereka juga seperti kaki itik (webbed), direka untuk menggali, bukan seperti kuku mole” “Kulit mereka sangat kuat. Ia adalah untuk menahan panas yang melampau dan juga keadaan yang teruk di bawah Bumi”.

“Didapati bahawa terdapat perhubungan dan interaksi di antara manusia dengan makhluk ini suatu ketika dahulu – mereka bercakap di dalam bahasa yang hampir sama dengan dialek Navajo Lama.

Sumber itu juga menyatakan bahawa kaum Mole ini mempunyai sistem otot-otot yang sangat besar, membuatkan mereka mampu bertindak ganas. “Apabila salah seorang ahli ekspedisi itu menyalakan rokok, kaum Mole menganggap itu sebagai satu ancaman dan terus menyerang belia u”. “Mereka mencakar dan menyerang beliau seperti kucing hutan, hampir menjatuhkan beliau bersama rokoknya. Beliau amat bertuah selamat dan hidup dari insiden itu”.

Kaum Mole amat berminat dengan dunia atas muka Bumi – pakaian, alat-alatan dan makanan terutamanya. Mereka amat meminati buah-buahan segar. “Saya belikan mereka sedikit anggur, dan mereka terus berpestadan bersukaria”, mengikut kata sumber.

“Amat jelas mereka tidak boleh menanam buah-buahan mereka sendiri memandangkan mereka tinggal 20 batu di bawah muka Bumi”. NASA amat berminat untuk mengkaji kaum Mole. “Kami mahu tahu segala-galanya mengenai mereka – apa yang mereka makan,bagaimana mereka tinggal dan yang paling mustahak, apakah perhubungan mereka dengan kaum manusia”.

“Kami tertanya-tanya jikalau mereka itu ada kaitan dengan manusia di dalam aspek-aspek yang tertentu. Adakah mereka adalah nenek moyang manusia moden hari ini secara genetiknya ?” Pakar berkata terdapat spekulasi yang pelbagai mengenai kaum Mole. “Mereka boleh jadi apa saja, dari Yetis (BigFoot), makhluk asing dari angkasa atau saki baki orang yang terselamat dari bandar Atlantis Yang Hilang. Adakah makhluk itu musuh dan suka berperang ataupun peramah dan sanggup bekerjasaman? Dan bagaimana dengan minyak dan simpanan mineral di bawah Bumi? Siapa yang memiliki mereka: kaum Mole atau kita?


Bagaimanakah dengan NASA dimana misi asalnya adalah untuk meneroka ruang angkasa – telah menjumpai kaum yang hidup di bawah muka Bumi? Jurucakap NASA tidak menafikan mahupun mengiyakan laporan itu. Setelah menerima tekanan hebat dari warta wan , jurucakap White House menjanjikan informasi yang dibenarkan oleh White House untuk disebarkan. Tetapi beliau telah memberi amaran “mungkin tidak untuk jangkamasa yang terdekat”.

Menurut sumber itu, NASA menjumpai kaum bawah tanah itu dalam bulan Ogos ketika sedang menjalankan projek rahsia yang di beri nama Operation Mole Hole – satu inisiatif dimana warta wan sekarang percaya ia mungkin untuk mengintip China, menggunakan “teknologi bawah tanah”.

Setakat ini NASA telah menjumpai pintu laluan rahsia ke dunia bawah tanah di kawasan sekitar Washington State’s Mount Shasta, gua Mammoth di Kentucky dan juga gua-gua yang berselerak sekitar barat daya U.S mengikut kata sumber. Berkurun lamanya manusia telah bercerita tentang kewujudan makhluk di bawah muka Bumi.

Sekarang, buat pertama kalinya, spekulasi itu telah dibuktikan kesahihannya. Tetapi samada makhluk-makhluk ini kawan ataupun lawan masih tidak diketahui.Persoalannya..


Mengikut apa yang saya baca, NASA telah menjumpai makhluk bawah tanah, point yang agak kurang jelas saya listkan dibawah... • mereka berkomunikasi dengan makhluk tu tanpa dicederakan, makhluk tu juga tak tahu bahasa Inggeris..
 • seorang ekspedisi menyalakan rokok, dan makhkuk tu terasa diancam dan menerkam sehingga jatuh rokok dan orang tu.. 
 • mereka memberi buah anggur kepada makhluk tu dan mereka suka..
 • tinggi makhluk tu adalah kira-kira 10 kaki bersamaan hampir 300 cm, dua kali ganda manusia normal..

rasa hairan juga kerana dorang boleh berkomunikasi dengan makhluk yang tingginya memang sangat tinggi dan mana mungkin makhluk yang sebesar itu mampu bercakap dan seakan jinak dengan manusia. Cuba kita bayangkan makhluk yang kita tak pernah kenal dan dia pun tak kenal kita, berasa tak terancam dengan tindakan NASA. 

Mereka dikatakan telah mengorek lubang bawah tanah untuk satu projek yang dinamakan sebagai 'Operation Mole Hole', mereka telah berjumpa dengan makhluk itu di bawah tanah yang agak dalam di Washington. Sedangkan jika kita menebang pokok yang didiami binatang, pasti binatang itu akan lari dan mengganas, bagaimana makhluk yang dukatakan NASA boleh berkomunikasi dengan baik tanpa mencederakan mereka.DARI SURAH AL KAHFI:

Allah menceritakan kisah lelaki itu seperti firman-Nya dalam surah itu: “Mereka akan bertanya kepadamu (Muhammad) mengenai Zulkarnain. Katakanlah: ‘Aku akan bacakan kepadamu cerita mengenainya’. Sesungguhnya Kami memberi kekuasaan kepadanya di (muka) bumi, dan Kami memberikan kepadanya jalan (untuk mencapai) segala sesuatu, maka dia pun menempuh suatu jalan.

“Hingga apabila dia sampai ke tempat terbenam matahari, dia melihat matahari terbenam di dalam laut berlumpur hitam dan dia mendapati di situ segolongan umat. Kami berkata: ‘Hai Zulkarnain, kamu boleh menyeksa atau boleh berbuat kebaikan terhadap mereka’. Berkata Zulkarnain: ‘Adapun orang yang aniaya maka kami kelak akan mengazabnya dengan azab yang tidak ada taranya’.” (ayat 83 hingga 87)

“Kemudian dia menempuh jalan (yang lain). Hingga apabila sampai ke tempat terbit matahari (Timur) dia mendapati matahari itu menyinari segolongan umat yang Kami tidak menjadikan bagi mereka sesuatu yang melindunginya dari (cahaya) matahari itu,” (ayat 89 dan 90).

“Kemudian dia menempuh suatu jalan (yang lain lagi). Hingga apabila dia sampai antara dua gunung, dia mendapati di hadapan kedua bukit itu suatu kaum yang hampir tidak mengerti pembicaraan. Mereka berkata: ‘Hai Zulkarnain, sesungguhnya Yakjuj dan Makjuj itu

orang yang membuat kerosakan di muka bumi, maka dapatkah kami memberikan sesuatu pembayaran kepadamu, supaya kamu membuat dinding antara mereka?’.

Zulkarnain berkata: ‘Apa yang dikuasakan Tuhanku kepadaku terhadapnya adalah lebih baik, maka tolonglah aku dengan kekuatan (manusia dan alat-alat), agar aku membuatkan dinding antara kamu dan mereka, berilah aku potongan-potongan besi’.

“Hingga apabila besi itu sama rata dengan kedua (puncak) gunung itu, berkatalah Zulkarnain: ‘Tiuplah (api itu)’. Hingga apabila besi itu sudah menjadi (merah seperti) api, dia pun berkata: ‘Berilah aku tembaga (yang mendidih) agar ku tuangkan ke atas besi panas itu’.

“Maka mereka tidak bisa mendakinya dan mereka tidak bisa (pula) melubanginya. Zulkarnain berkata: ‘Ini (dinding) adalah rahmat dari Tuhanku, maka apabila sudah datang janji Tuhanku, Dia akan menjadikannya hancur luluh; dan janji Tuhanku itu adalah benar’,” (ayat 92 hingga 98).

Demikianlah secebis kisah mengenai Zulkarnain. Dalam rentetan perjalanan hidupnya, lelaki itu bertanggungjawab membina tembok bagi menghalang bangsa Yakjuj dan Makjuj mendatangkan angkara kepada manusia. Tembok binaan Zulkarnain itu hanya akan runtuh apabila dunia terlalu hampir dengan kiamat..

Kita tidak pernah menyangkal akan kewujudan yakjuj dan Makjuj yang telah dinyatakan dalam Al Quran, namun benarkah makhluk yang dijumpai NASA itu benar2 wujud, saya memang tidak dapat percaya 100% akan berita yang dikeluarkan puak kafir.. hanya Allah swt sahaja yang mengetahui berita sebenar disebalik dakwaan Amerika, adakah hanya mainan mereka untuk memporak perandakan umat manusia atau satu berita yang benar.. wallahu a'lam.. 

Related Posts by categoriesStory by Ibnushukran

Tags: Berita Semasa , Info Islam

15 comments

 1. Nur Misnan October 3, 2011 at 4:58 PM

  Jika perkara ini berlaku di US maka tidak mustahil..
  kerana org US juga membuat projek dengan mahluk alien
  dan mereka saling membantu antara satu dgn lain.. perkara
  ini di simpan rahsia namun ada manusia cuba membongkarnya...

  namun kisah post ini tidak tahu adakah salah satu projek mereka...

  Best Blogger Tips
 2. wannurakmal October 3, 2011 at 5:08 PM

  logik jugak. mana mungkin makhluk tu sesenang boleh baik dgn manusia. kan sifat "bangsa Yakjuj dan Makjuj mendatangkan angkara kepada manusia." kan.. ish...

  Best Blogger Tips
 3. Anonymous October 9, 2011 at 3:42 AM

  tak mungkin NASA jumpa kaum yakjuj dan Makjuj. dinding besi yang kukuh tu hanya akan lebur dgn janji Allah saja.. mana mungkin kita yang manusia biasa ni boleh menebuk dinding tu... Wallahualam.

  Best Blogger Tips
 4. Anonymous October 16, 2011 at 7:14 PM

  Tetapi kamu semua tidak pelik ka? kenapa orang-orang US saja yg jumpe benda-benda aneh di muka bumi ini?

  Best Blogger Tips
 5. Anonymous October 16, 2011 at 11:35 PM

  National Aeronautics and Space Administration - NASA.. kejenye menyelidik hal2 tentang angkasalepas..pehal lak mengkaji bawah bumi ni?? tu keja org geologi/geologist...kat situ je dah pelik.. mastura

  Best Blogger Tips
 6. Anonymous October 26, 2011 at 12:38 PM

  mmbohong je tu... ufo.. tu dlu katanya alien jgk... padahal jelas2 tu projek teknologi amerika untuk peswat alf bru... pdhl janji Allah yg tembok tu xkn dpt d pecahkan shingga hari yg dtentukan... nasa sndiri bnyak keluarkan cerita2 panas... untuk hot kan dn alihkan perhatian org islam... ceritA2 diorg ni x leh amk sgt... diorg suka wat crita2 israeliat moden... 2012 kiamat? kapal nabi nuh? armagedon? 9/11? sume tu medan untuk dia kelirukn umat islm... biar lh nk kata apa pn... kita tinggkatkn amal. soleh... nasa kaji angkasa tetiba g gali bwh bumi plk dh... nmpk sgt bercnggah...

  Best Blogger Tips
 7. ash April 11, 2012 at 7:23 PM

  Untuk maklumat! Tujuan NASA menggali bwh tanah adalah utk mengintip negara china.. Mereka menggali sedalam mungkin utk mengelakan drp dkesan oleh mana2 negara.. Ianya adalah projek rahsia NASA utk mnceroboh & mengintip negara china..

  Best Blogger Tips
 8. Anonymous May 9, 2012 at 10:49 AM

  kenape pulak mereka nak menceroboh dan mengintip negara china 2????
  pelik...!!!gmbr yg d post pn mcm x betul je..

  Best Blogger Tips
 9. Anonymous July 8, 2012 at 1:53 PM

  Mole People bukanlah Yakjuj dan Makjuj, lebih kepada propaganda kafir. Mereka sendiri telah mengkaji Al-Quran dan sudah tentunya mereka tahu semua kisah-kisah Yakjuj dan Makjuj juga Dajjal. So, faham-faham je lah.

  Berkemungkinan Yakjuj dan Makjuj sudah pun keluar di muka bumi ini, seperti kata Sheikh Imran Hosein(boleh tgk videonya dlm youtube).

  Artikel lengkap keluarnya Yakjuj dan Makjuj, sila ke pautan> http://mutaqinqubra96.blogspot.com/2012/01/sejarah-empayar-khazar-yakjuj-makjuj.html

  @jaizu

  Best Blogger Tips
 10. 'rudy Tensai' May 5, 2014 at 11:47 PM

  boleh tahan gak bangang... tau tak maksud NASA (National Aeronautics and Space Administration).. jgn jadi bangang tgk name pn da tau dorang kaji angkasa bukn bwh tanah... jgn jd bodoh sebar bnd mcm ni konon nk tunjuk islamik.. bt malu je

  Best Blogger Tips
 11. Anonymous May 9, 2014 at 7:00 PM

  Psikologi..perang siber..mau jd hero d mata dunia..x mau kalah dr negara lain..propaganda amerika ni amat dahsyat..boleh menghancurkan keamanan dunia..diorg ni yakjuj dan makjuj d muka bumi..

  Best Blogger Tips
 12. Anonymous May 14, 2014 at 4:52 AM

  Jgn kata berkemungkinan..ko paham ke tak jgn jd sesatlh..kita perlu ada hadis dan firman2 allah swt yang kuat untuk meyakinkan ke semua pihak...klu tak ada jgn ckp perkara yg merosakkn akidah ..allahuakhbar.

  Best Blogger Tips
 13. Adny Dawaty March 13, 2015 at 1:20 PM

  Itulah salah satu tanda hari kiamat,,,,,,

  Best Blogger Tips
 14. Faza Razak April 19, 2015 at 8:30 AM

  Kawan saya En Samsir kata.. Ada aku kisah?

  Best Blogger Tips
 15. Anonymous June 4, 2015 at 5:19 PM

  fuhhh....nyaris-nyaris...Yakjuj Makjuj boleh bertukar kepada rupa bentuk mereka yang asal kepada yang salinan di permukaan bumi...boleh bertukar kepada dua (2) wajah...hanya Allah yang mengetahui...

  Best Blogger Tips

Leave a reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Menarik

Waktu Solat