44

(CCC) Gereja terbesar Dunia di Malaysia !!!

Filled under : Berita Semasa , Info Islam

Assalamualaikum..
sy tak tahu sy terlambat dan baru tahu,tp nk jgk share... sentap sbnarnya bila dapat tahu gereja terbesar bakal dibina berhampiran dengan stadium Bukit Jalil. Tak kisah la kt mana pun dia nk bina tapi kenapa di Malaysia. Okay.. negara ni negara yang mengamalkan Islam sebagai agama rasmi dan kami rakyat disini majoriti beragama Islam. Kami bukan atas nama sahaja Islam, dengar tak kerajaan dan pihak yang terbabit.. aduusshh.. first time entri emo..



gereja ini akan diberi nama Calvery Convention Center(CCC) dan dimaklumkan kos pembinaan menelan belanja sebanyak RM 100 juta dan tidak termasuk kos lain iaitu tanah berharga RM35 juta. Tak kan mau habis duit gula ,minyak kitorang kt sini plak, tolong lahh.. kami xnak invest dalam pelaburan yang "berguna" sangat ni.. tak kan nak naik harga minyak, gula dan sebagainya semata-mata menabung untuk membiayai bayaran kos buat gereja terbesar ni.. 


jom tengok gambar semasa pembinaan 












gambar setelah siap nanti





tak macam freemason kan.. serius tak.. aduusshh


kalau korang nak tahu dengan lebih lanjut boleh buka di sini http://www.calvary.org.my/CCC/ccc_intro.html atau http://www.calvary.org.my/



lebih dan sangat baik sekiranya kos pembinaan itu disalurkan ke badan kebajikan, orang-orang susah dan miskin kt luar sini... banyak tu .. sy pun tak tahu ni projek dari syarikat mana,tp hendak menjalankan projek ini mesti membabitkan pihak kerajaan dan ia melibatkan juga hak kami sebagai rakyat Malaysia terutamanya umat Islam di sini..




sumber: teratak farah dan blognizamlaa  



sy tak tahu kesahihan berita ni kerana ada yang mengatakan bangunan ini hanyalah merupakan bangunan convention centre.. nntah..





Related Posts by categories



Story by Ibnushukran

Tags: Berita Semasa , Info Islam

44 comments

  1. Mrs.Yie May 26, 2011 at 11:04 AM

    malaysia kita dah x suci lagi.. :(

    Best Blogger Tips
  2. MiSz fiFiEyQa May 26, 2011 at 12:07 PM

    Huwaaa...x mau..x mau..jom kita boikot!!erk..tapi mcm mana?

    Best Blogger Tips
  3. wannurakmal May 26, 2011 at 12:49 PM

    hm tau daa. tp bende ni kalo bantah pon, serious laa dorang tak layan. benci
    pm. HAHA

    Best Blogger Tips
  4. faLiaa May 26, 2011 at 1:01 PM

    ish3..teuk betulla,ape nak jadi nih..Ya Allah

    Best Blogger Tips
  5. fadwa daud May 26, 2011 at 1:13 PM

    ble dah siap nnt,tgk la..kompem2 diorng kluarkan lg isu nk jadikan agama kristian sbg agama rasmi... ckp je nak prtahankan islam sbg agama rasmi,kat mlut je,tapi hakikatnya..tgk la sendiri..pemimpin kne main peranan,dok biar je,nnt ada yg naik kepala.. semoga Malaysia terus dilindungi...:( :( :(

    Best Blogger Tips
  6. puanbee May 26, 2011 at 2:25 PM

    adoi teruk lah mcm ni !

    Best Blogger Tips
  7. adanhayad May 26, 2011 at 3:06 PM

    wait a minute. gereja dan freemason? kombinasi yg mustahil, melainkan "konspirasi dunia" tu almost succeeded. tlg jelaskan kekeliruan sy ni. thanks.

    doalah semoga pemimpin kite tak lagi melaraskan agama berdasarkan kehendak semasa, sebaliknya melaraskan perkembangan semasa dgn kehendak agama. semoga diberi petunjuk serta dijauhkan dari murka dan musibah dari ALLAH. amin.

    Best Blogger Tips
  8. Cik Teddy May 26, 2011 at 3:43 PM

    tngok?mcm mane la blh diluluskan kan?nmpk sngt x hormat negara malaysia sbg ngara Islam..x ckup lg kah dgn hak kebebasan agama yg diberi?

    Best Blogger Tips
  9. missSandwich May 26, 2011 at 8:32 PM

    takotny!! ayak!!~

    Best Blogger Tips
  10. menusuk hati May 26, 2011 at 9:36 PM

    hm..depa ni gereja besar tetapi penuh masa time sembahyang...kita?masa hari raya dan hari jumaat je..hm...

    Best Blogger Tips
  11. Nadia Mashuri May 26, 2011 at 11:26 PM

    urmmmm...
    T_T

    Best Blogger Tips
  12. Ibnushukran May 27, 2011 at 7:36 AM

    @Mrs.Yie

    huhu.. betul 2 kak..

    Best Blogger Tips
  13. Ibnushukran May 27, 2011 at 7:37 AM

    @MiSz fiFiEyQa

    2 la.. xtaw la nk boikot kt mana.. bl0g ni je la sbgai medium,harap didengar...

    Best Blogger Tips
  14. Ibnushukran May 27, 2011 at 7:39 AM

    @wannurakmal

    klu bantah mmng xkan didengar pnye.. dorang punye misi besar.. mesti dorang berkeras dan pm jgk msti nk mnjaga nama dia sbgai pmimpin yang hatinya sngt sangat 'terbuka'.. hehe

    Best Blogger Tips
  15. Ibnushukran May 27, 2011 at 7:39 AM

    @faLiaa

    mmng teruk faliaa.. moga kita dilindungi dari sgala bncana.. :)

    Best Blogger Tips
  16. Ibnushukran May 27, 2011 at 7:41 AM

    @fadwa daud

    sy rasa mcm 2 la wawa.. lpas ni msti tercetus lgk isu nk mnjdika kristian sbg agama rasmi,ada klak gereja terbesar kt dunia ni.. aduudduuss...

    Best Blogger Tips
  17. Ibnushukran May 27, 2011 at 7:41 AM

    @puanbee

    mmng teruk puanbee.. huhu

    Best Blogger Tips
  18. Ibnushukran May 27, 2011 at 7:44 AM

    @adanhayad

    sy pun keliru,freemasaon tidak mnyokong mana2 agama betul.. ni mybe propaganda dan konspirasi mereka... sy pun xtahu adanhayad...
    apa2 pun sy doakan smoga malaysia dilindungi dr sgla bala bncana buruk...

    Best Blogger Tips
  19. Ibnushukran May 27, 2011 at 7:46 AM

    @Cik Teddy

    2 la.. perlu ke gereja y paling besar kt dunia,malaysia bukannya ramai sngt non muslim berbnding ngara barat lain.. ada konspirasi kt sini..

    Best Blogger Tips
  20. Ibnushukran May 27, 2011 at 7:47 AM

    @missSandwich

    bnykkan berdoa.. huhu

    Best Blogger Tips
  21. Ibnushukran May 27, 2011 at 7:49 AM

    @menusuk hati

    kita kene pndang keaadan kita jgk sekrang ni.. mulai insaf diri n perkuatkan amalan kita.. ni petanda spya umat islam kene segera bngkit dari lena...

    Best Blogger Tips
  22. Ibnushukran May 27, 2011 at 7:49 AM

    @Nadia Mashuri

    tergamam sbntar ye.. hehe

    Best Blogger Tips
  23. Azroy Kassim May 29, 2011 at 9:09 PM

    Btul ke ni? Pergh! Naik lemak betul! Tak hormat langsung islam sebagai agama rasmi! Ni semua salah melayu. Bagi diorang pijak kepala!

    Best Blogger Tips
  24. blog-tips-kurus June 1, 2011 at 8:18 AM

    tak sangka, saye baru tau! ape motifnya?

    Best Blogger Tips
  25. Ibnushukran June 1, 2011 at 3:46 PM

    @Azroy Kassim

    xkisah dorang nk bina bnde ni,tp takut rakyat agama islam negara ni mula bertukar agama kpd kristian.. 2 y takut sngat.. moga rakyat beragama islam seluruh dunia dikuatkan iman mghadapi ujian ini..

    Best Blogger Tips
  26. Ibnushukran June 1, 2011 at 3:48 PM

    @blog-tips-kurus

    motifnya ialah hndak mnarik lagi ramai pngikut mereka.. kuncinya ialah pucuk pimpinan,jika dorang dah mula terpesong di akidah sebenar, kita y mnjadi magsa.. moga kita sntiasa dilindungi dri pihak kafir.. :)

    Best Blogger Tips
  27. Anonymous June 19, 2011 at 12:00 PM

    Ini convention centre, bukannya gereja. Tapi, yang Cavalry church ni sebuah international group, richer than Roman Catholic. Tapi dia bukan kristian seperti roman catholic, malah roman catholic mengata mereka ini bukan kristian sebenar, tapi lebih kepada freemason. Soo, tak tau la kenapa tetiba ada kristian sesat kat sini..hurmm

    Best Blogger Tips
  28. Ada Islam Jahil June 19, 2011 at 4:46 PM

    Kos $100 juta tidak MELIBATKAN wang kerajaan Paham tak?
    Tanya lah sendiri, masjid mana dan surau mana di Malaysia didirikan tanpa wang kerajaan?

    Kenapa Khir Toyol lesap wang berjuta, $5billion utk mega tower, $27juta utk perhimpunan 1juta remaja dan $50juta utk 1Malaysial email? Kamu membisu? Tapi org Kristian bina gereja guna $$$ sendiri, kamu menyibuk-nyibuk!

    Ada org Islam yang JAHIL!

    Best Blogger Tips
  29. Ada Orang Islam JAHIL June 19, 2011 at 4:53 PM

    Orang JAHIL, $100 juta atau $100 billion pun TAK melibatkan wang kerajaan paham tak?

    PKFZ $12 billion, IMalaysial email $50juta, $5billion mega tower, Khir Toyol habiskan berjuta2 kat Disneyland, komisyen $500 juta beli kapal selam...
    Kenapa tak buat bising?

    Masjid Putrajaya bernilai $400 juta guna duit kerajaan kenapa tak bising?

    Memang Jahil, dah 2011 pun tak pandai-pandai lagi.

    Bacalah Malaysiakini, The Malaysianinsider,Free Malaysia Today, Malaysia Chronicle,Sarawak Report, Malaysia-Today.net....

    Best Blogger Tips
  30. Anonymous June 19, 2011 at 8:07 PM

    Malaysia dah tak suci..Habis bangsa apa dan agama apa kat malaysia ni yang rogol anak sendiri? Bangsa/agama apa yang banyak kes bunuh? Bangsa/agama apa yg byak kes sodomi? itu yang ko kata suci..Walaupun agama lain x wujud kat Malaysia ni tetap gak Malaysia ni tak suci...Suci sgt ke?

    Best Blogger Tips
  31. Anonymous June 20, 2011 at 1:00 AM

    THIS IS NOT A CHURCH!!!
    Cantik pulak design church tu aku tengok????
    Ni cuma convention center.. bukan gereja.. :/

    Best Blogger Tips
  32. Anonymous June 20, 2011 at 1:05 AM

    if Kelantan can have the largest sleeping Buddha in SEA and the 95% Malay-Muslim population there have no problem with it, we need to ask, which party and segment of Malaysia actually have a problem with this? And we all inclusive-minded Malaysians should have a problem with them.

    Calvary Is A Cristian Group Ans They call There Various Places Of Worship Churches,In This Case They Are Building A Convention Center For Christians And With Their Own Money, So Siapa Sakit? If The Muslim's Can Have The National Mosque, The Hindu's HAve Batu Caves, The Roman Catholics Have Nothing ANd The Cristians Want A Convetntion Centre Whats Wrong With That.? I Think Its Time Religious Biggotory Be Put To Bed For Good.

    Best Blogger Tips
  33. Anonymous June 20, 2011 at 1:16 AM

    setau aku, gereja terbesar di asia ada kat Korea.. memang tak leh lawan.. lebih 2 juta orang leh masuk gereja tu.. CCM ni ada setakat 5000 seat jer.. gereja kat korea tu lagi berkali2 ganda besarnya.

    Best Blogger Tips
  34. Anonymous June 20, 2011 at 1:14 PM

    gereja ni di bina di kawasan kuala lumpur. dato bandar kuala lumpur ni org umno. so umno ni dah tak boleh di harap nak protect agama Islam. So pilihanraya nanti pakat2 la berubah ke pakatan rakyat dan PAS.

    pikir2 kan lah

    Best Blogger Tips
  35. jack adam June 23, 2011 at 10:40 PM

    tak berani nak cakap la sebab kalau dia kaya sangat...and still minta donation ..siap ade link "Donate online to Calvary Convention Centre Building Fund". Tak pernah dengar convention center yang minta fund.

    Buka "about cavalry convention center" dan anda akan nampak ayat ini

    "What National and International Christian Leaders
    are saying about the Calvary Convention Centre "


    sila lawat webpage cavalry malaysia. main title dia "

    Welcome to Calvary Church
    Assemblies of God, Malaysia

    Sila baca betul2 dulu

    itu still dikatakan bukan church?

    Best Blogger Tips
  36. tengku otot June 23, 2011 at 10:56 PM

    mcm mcm ugama memang mcm tu.....Org kita sibuk sesama sendiri jaga tepi kain org melayu
    ....

    Best Blogger Tips
  37. Kazrin Nazarbayev June 25, 2011 at 9:29 AM

    hurm......masyallah.....bangkit la umat melayu islam.....dorg tau kt bangsa terpilih 2 yg dorg seboleh2 nya nak menyesatkan kt.....

    Best Blogger Tips
  38. Anonymous October 5, 2011 at 8:06 PM

    dunia dah nak kiamat dah....

    Best Blogger Tips
  39. Abdullah Fairuz October 18, 2011 at 1:46 PM

    whatever.. pandai2 lah kuat kan iman.. itu lah namanya dunia..

    Best Blogger Tips
  40. Anonymous February 9, 2012 at 1:13 PM

    anonymous and 'ada orang islam Jahil - we thank you for your comments. In Negeri sembilan , someone built a mosque next to a 100 years old temple.Even M commented that it was insensitive of the committee to built it. The building have been built and there is nothing anyone with the power dare to say least they lose their votes.
    Now, they are builting a convection Hall next to the mosque is just another building. It is not a church nor a temple. Why so much harsh comments?

    Best Blogger Tips
  41. Anonymous August 18, 2012 at 6:56 AM

    Kita ada pdana menteri..

    Best Blogger Tips
  42. Anonymous August 26, 2012 at 4:57 PM

    pelik gile ,bab gereja besar pon nak nak di bising2...
    kalu bina gereja besar,tak mestinye agama rasmi akan jadi agama kristian.
    kata satu malaysia,bna gereja pon nk2 kecoh2.tak matang tol lar orng kita nie.
    malu nak mengaku...mase2 cam nie lar nak tarik pasal agama,mase gejala sosial meningkat ape sume taknak pikr psal agama lak....

    Best Blogger Tips
  43. Austin Francis June 17, 2014 at 6:29 PM

    Maaf ya gereja kmi xda pki 1 sen pn duit govt. .FYI information klu kmi nk besarkan gereja itu maksudnya keperluan@gereja kecil da x mampu tampung jumlah jemaat yg rmi!

    Best Blogger Tips
  44. Anonymous August 3, 2014 at 8:04 AM

    Haha

    Best Blogger Tips

Leave a reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Menarik

Waktu Solat