7

Review Lagu: Meet Uncle Hussain ft. Hazama-Pokok

Filled under : Dunia Hiburan


Lagu pokok ini merupakan lagu featuring meet uncle hussain dan hazama sebagai penyanyi sementara. Dikatakan MUH telah membuat ujibakat bagi mencari penyanyi tetap mereka dan hampir 100 penyanyi telah diujibakat, namun mereka masih lagi belum jumpa penyanyi yang mereka inginkan. Mereka menginginkan penyanyi yang tahu perjuangan muzik MUH dan tidak terpengaruh dengan cara Lan atau Hazama. Sy pertama kali dengar lagu ni time AF hari tu, tp MUH buat penampilan bersama Nubhan coz hazama masih di dalam AF lagi. Lagu ni best sebab lirik lama, tanya sama pokok, apa sebab goyang diguna pakai balik dan ia menampakkan pembaharuan dengan lebih fresh.


Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu kemana
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam


Menyusur dikaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh


Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada


Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam


Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh


Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada


na na na na na na na na na
na na na na na na na nananananaaaa


Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada


Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam


Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh


Tanya sama pokok..




ibnushukran: apa lagi.. jom la tanya sama pokok bersama-sama... hehe





Related Posts by categories



Story by Ibnushukran

Tags: Dunia Hiburan

7 comments

  1. amir aizat June 2, 2011 at 9:45 AM

    eh hazama pun add jugak eh? xtahu plak,huhu

    Best Blogger Tips
  2. ::blog anak jawer:: June 2, 2011 at 9:55 AM

    best lagu ni... funky... lagu lama di beri nafas baru...

    -Yok mampir diluk = menangis dalam panggung sebab tengok nurkasih...

    Best Blogger Tips
  3. Cik Teddy June 2, 2011 at 9:56 AM

    wah..suke!

    Best Blogger Tips
  4. Ibnushukran June 2, 2011 at 11:32 AM

    @amir aizat

    rasanya ni mmng hazama y mula2 bawak.. lpas 2 baru nubhan...

    Best Blogger Tips
  5. Ibnushukran June 2, 2011 at 11:32 AM

    @::blog anak jawer::

    2 la.. lagu ni rileks je,santai.. huhu

    Best Blogger Tips
  6. Ibnushukran June 2, 2011 at 11:32 AM

    @Cik Teddy

    thanks cik.. :)

    Best Blogger Tips
  7. Wyna Nubies June 2, 2011 at 2:38 PM

    wahh!hampir 100 penyanyi..
    hazama dan nubhan antara yang terpilih utk mewarnai M.U.H..
    Cayalah!!kawtimm!!!

    Best Blogger Tips

Leave a reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Menarik

Waktu Solat