6

Trip ke Air Terjun Sedim bersama kawan

Filled under : Pelancongan

Pada minggu lepas kitorang telah membuat aktiviti yang agak best iaitu pakej 2 hari satu malam di Air Terjun Sedim.. haha.. kami bertolak malam kt sana dan bermalam di rumah kawan kami safwan y terletak tidak jauh dari Sg. Sedim, Padang Serai. Kami bergerak ke sana dengan sebiji kereta dan 8 biji motor bersama kami dari Bandar Perda,Bukit Mertajam.

jumaat malam sabtu


jadi sampai kt sana beli2 barang dan berjalan kt Sungai Petani dengan pelbagai halangan kami tempuhi.. kene tahan JPJ.. ada plak mmber kene saman, kesnya tak sedar lesen dah mati 2 bulan lepas.. adooii.. haha.. seorang lagi masalah no plat kecik, pun kene jgk.. singgah makan malam kt sana jgk..

balik umah hampir kol 1.. ada y sampai rumah terus cari lantai, xde tilam pun jadi, asal landing terus lelap.. sy ngan kawan2 y belum tido lepak kt dusun.. waaahh.. best!!!.. makan durian.. xpercaya tengok gambar kt bawah nnti k.. tido dekat kol 4 jgk la malam tu..

pagi sabtu


mandi2 kt Air terjun Sedim, sambil2 dengan BBQ .. so masak gilir2 la.. da sejuk mandi naik la jaga api, y belum mandi turn terjun plak.. so makan sama2.. tak percaya lagi, tengok gambar nanti k.. hehe..


jom la tengok gambar, nk cite bnyak sngat sebenarnya ...

































memang syok bersama kawan2.. redah cari durian, buat BBQ, mandi air terjun, jalan2.. memang terbaik!!!..












Related Posts by categories



Story by Ibnushukran

Tags: Pelancongan

6 comments

  1. Cik Teddy June 28, 2011 at 9:52 PM

    wah..bestnye ibnu..slalu gi jalan2..

    Best Blogger Tips
  2. >Misz Farah..?< June 28, 2011 at 10:01 PM

    waah.. seronok.

    last 2 year saya dah pernah pegi sg. sedim top tree walk *klu xsilap la nme dye* yg titi terpanjang tu. nak maen2 air kat sg tu tapi pastu ujan lak. btw, cbe la naik titi gantung tu. best jugak. =) love nature.

    Best Blogger Tips
  3. Ibnushukran June 29, 2011 at 12:17 PM

    @Cik Teddy

    haha.. bosan la cuti2 dok umah.. jalan2 baru luas pmndangan.. :D

    Best Blogger Tips
  4. Ibnushukran June 29, 2011 at 12:19 PM

    @misz farah

    owh.. tree top walk ye.. sy pernah masuk jalan tu je, join aktiviti dalam tu blom lagk..
    ddatang selalu mandi2 je.. haha

    Best Blogger Tips
  5. Nur Misnan June 29, 2011 at 6:02 PM

    suka2 sampai hangit ayam korang bakar...
    hati2 masa bawak motor...

    Best Blogger Tips
  6. Ibnushukran June 29, 2011 at 11:08 PM

    @Nur Misnan

    kitorang bakar mmng asyik terbakar je, kdng2 api besar,tng penat kipas.. p berjaya jgk la.. hhaha.. insyaAllah,kmi mmng mngutamakn kslmatn dlm konvoi.. huhu.. tQ sis..

    Best Blogger Tips

Leave a reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Menarik

Waktu Solat