13

Konvoi ke Malacca bersama Crypton LC Penang Crew(CLPC)

Filled under : Pelancongan

Assalamualaikum..agak lama tak update blog ni, sebabnya ialah hari jumaat lepas ada konvoi ke Melaka dengan Crypton LC Penang Crew(CLPC). ni kali pertama la dapat join club ni pnye konvoi n kali pertama jgk bermotokan diri ni ke tempat yang agak jauh. Peneng ke melaka ttuuu.. penat hanya Allah swt shj yang tahu.. hehe.. kt sini ada sikit diari kami sepanjang perjalan ke sana....


malam KHAMIS
- tunggu kt tol juru coz dikatakan nk bertolak kol 12,tnggu pnye tnggu dorang kol 1 pagi baru bertolak...
- perjalan pun bermula..
- di perjalan salah seorang ahli konvoi punyai masalah tayar, tnggu pomen y sedang tidor nyenyak kt umah sampai untuk baiki, n dia datang dgn muka bru bngun tido... akhirnya siap setelah 2 jam di sana..
- kol 3 pagi baru gerak semula.. perjalan alhamdulillah selamat dan kami berhenti di setiap perhentian..


JUMAAT
- kira2 kol 2 baru kami sampai di KL..
- pergi ke Cheras untuk sesi perasmian dan pelepasan konvoi oleh YB sana y saya pun tak ingat nama, dan beliau menyerahkan sedikit sumbangan Rm1000 kepada kumpulan kami dan diterima oleh presiden kelab, Tana Bay...
- makan tengahari dan ahli konvoi dr Kl juga berkumpul di sana..
- pelepasan oleh YB dan mula perjalanan ke Melaka..
- singgah ke kedai moto berhampiran coz moto atien iaitu salah merupakan hanya seorang ahli konvoi peneng perempuan, foot rest dia mengalami masalah kot... tnggu sat n bertolak..
- kira2 9 malam sampai di Melaka.. horrreeyy..
- berkumpul di MITC, perjumpaan dengan kumpulan lain dari Melaka dan juga sesi bergambar...
- bertolak ke home stay , umah besar 2,ekon lagi.. hehe.. pastu tido... saat y paling dinantikan.. haha


SABTU
- pagi
- g bengkel, moto kawan rosak, dia punye wiring lampu problem, cek2.. kene tukar coil , terbang 190 inggit.. selamatlah kelab ada mnghulurkan sedikit bantuan dan ehsan.. hehe.. 
- makan pagi bersama kawan2 sat.. roti canai teh tarik oney.. hehe
- berkumpul semua ahli konvoi...
- p MITC
- p eskot Dato' p satu majlis kt sana..
- malang tak berbau, di MITC salah seorang ahli mangalami kemalangan kecil di persimpangan.. depan mata tuuu.. hehe.. apa2 pun dia mengalami hanya sedikit kecederaan shj, moto pun hanya luka2 kecil... huhu
- perjalanan diteruskan

- makan kenduri kt satu umah di kampung mana pun tak ingat da.. haha.. kenyang.. alhamdulillah..
- malam kami berada di A Famosa..
- malam tu terjadi satu lagi kemalangan kecil.. kami berada di A famosa time tu.. dua tiga orang p cari tempat makan, malang tek berbau sekali lagi ,salah seorang dari mereka cuba mngelak kereta dan terjatuh... maklumlah time 2 hujan ,so jalan agak licin sedikit... luka kecil di tangan dan kaki... moto mangalami kesakitan di foot rest dan handle.. mujurlah owner bike tak mengalai kemalangan teruk...alhamdulillah..
- p makan kt kedai, kitorang datang lambat so makanan agak habis owner habaq, owner habaq dia hidang apa sahaja yang ada.. so melantap je la apa yang ada... haha..
- balik home stay.. sampai home stay terus je baring n tido.. ngantuk gler... 


AHAD
- 800 pagi bergerak ke taming sari.... naik taming sari ooooo... best la jgk nmpak permandangan dari atas sana..
- depa semua p naik cruise, tapi set2 kami orang lepak kt parkir moto je, penat da jalan... melepas naik cruise.. :'( ..  lain kali cuba nasib lagk.. haha
- balik..
- singgah kt satu tempat, ambik gambar beramai2...
- berpisah semua zon tengah ,selatan dan utara di sana..
- tinggal la kami ahli peneng dan kl...
- kl dan peneng akn berpecah di satu exit yang berlainan...
- mula perjalan dan berpecah mngikut exit masing2...
- malang.. ada saala seorang dari ahli peneng terikut kumpulan dari kl ,mdia termasuk exit KL.. so kena la cari dia plak...
- lama jgk nk cari.. call pastu deal jmpa kt R&R S. Buloh... 
- dengan keadaan sedikit hujan kami redah dan akhirnya sampai di hentian sg. buloh, dan kawan yang tersesat tadi ada di surau dengan muka yang agak sedih.. hehe.. mujurlah jumpa semula.. 
- tido sejam kt hentian sg. buloh mulakan perjalanan ke Peneng... tido kt tepi jalan je.. xkisah kt mana pun asal dapt rehat n rileks jadilah...
- kol 4 pagi hujan mula turun, ya Allah .. sejuk nya memang tak terkira.. dah la time tu tak pakai baju hujan sbb mmng tak bawak pun,jaket habis basah... kami singgah kt  stesen minyak Shell... menggigil badan ni.. cari port kt depan tu,terus landing.. kt depan kaunter ni, xkirala orang nk kata apa... badan sejuk gler...
- perjalanan ke peneng diteruskan lagi..

ISNIN
- 1200 tngahari sampai peneng... Alhamdulillah...




Gambar-gambar sepanjang perjalanan
(gambar tak banyak,bateri hp asyik mati aje,tension gler..)



























itu je gambar yang ada.. sikit je sbb hp ni asyik kong je.. apa2 pun mmng best.. thanks sema kawan n group members dr Crypton LC Penang Crew(CLPC) krna mngadakan konvoi ni.. penat mmng penat, tp semuanya satu pngalamn yang mmng sangat manis dan best.... insyaAllah konvoi nxt time nak join lagi... huhu




Related Posts by categories



Story by Ibnushukran

Tags: Pelancongan

13 comments

  1. Nur Misnan June 7, 2011 at 5:23 PM

    amboi2.. post baik nampak..
    yang mana satu tuan khemah nih... hu3

    Best Blogger Tips
  2. Ibnushukran June 7, 2011 at 5:55 PM

    @Nur Misnan

    yang banyak gambar 2 la tuan khemah.. haha..

    Best Blogger Tips
  3. Cik Teddy June 7, 2011 at 11:49 PM

    patot lame sngt menghilang..hihi

    Best Blogger Tips
  4. ~nsar~ June 8, 2011 at 7:58 AM

    huishhh memang bes gilak ni dik oi.. sis suka... selalu konvoi time balik raya... dari arau ke kulim.. tapi kami kira satu mesia la.. yamaha ada honda ada suzuki ada modenas pun ada.. tapi serius... memang besss... terbaik ahhh..

    Best Blogger Tips
  5. Ibnushukran June 8, 2011 at 1:12 PM

    @Cik Teddy

    rindu blog ibnushukran ke.. hehe.. g melaka makan2 angin skit..

    Best Blogger Tips
  6. Ibnushukran June 8, 2011 at 1:14 PM

    @~nsar~

    wauu..sis pun slalu p konvoi gak ye.. nnti boleh la kta konvoi sekali... ehhe.. klu ramai2 ni penat tu xde la rasa sangat, tp bila sampai umah semula, perhh.. badan ni letih gler... asyik nk tido je.. haha

    Best Blogger Tips
  7. NuRuLiZzATi kHaLiD June 8, 2011 at 6:21 PM

    amboih.kemain hepi kau yep.rajin beno awop join konvoi.dah la jauh..HAHAA!'
    Then beli tak ole2 tuk aku??tak beli jage kau..keh3

    Best Blogger Tips
  8. Ibnushukran June 8, 2011 at 10:13 PM

    @NuRuLiZzATi kHaLiD

    haha.. saje je la jalan2, cari angin kt tempat len pl0p.. ole2??.. aku xbeli suvenir la tengku,sory la.. untuk aku sndiri pun just beli stu barang knangan p sana,biasalah ptptn xmasuk lagi time 2.. hehe

    Best Blogger Tips
  9. fadwa daud June 8, 2011 at 10:28 PM

    haha..akhirnya ada gak gambar dia dlm byk2 tu..ingtkn xde..
    nmpk cam meriah tu:)huhu

    Best Blogger Tips
  10. Ibnushukran June 9, 2011 at 12:24 AM

    @fadwa daud

    haha.. ada la sikit, xmau la letak banyak2, t orang jemu plak kan.. hehe..

    Best Blogger Tips
  11. fadwa daud June 11, 2011 at 10:12 PM

    @Ibnushukran

    haha..ececece..xde nye org len nk jemu..
    agak2 kalo org yg x knal,dorang tau x yg mana satu tuan blog ni?..haha

    Best Blogger Tips
  12. Ibnushukran June 11, 2011 at 10:54 PM

    @fadwa daud

    pandai2 la dorang pilih mana tuan blog ni.. haha..

    Best Blogger Tips
  13. fadwa daud June 16, 2011 at 11:15 AM

    @Ibnushukran
    haha..setuju!

    Best Blogger Tips

Leave a reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Menarik

Waktu Solat