17

Minggu yang padat dgn Report dan HAMSTER

Filled under :

Assalamualaikum..
apa khabar dan semoga korang dalam keadaan sihat dan dinaungi perlindungan oleh Allah swt..
insyaAllah..

minggu yang sibuk

dah lama rasanya tak updating blog yang malap dan kelam ni, sibuk sangat dengan test dan report. Rasa macam semester 5 kt UITM ni macam tak belajar apa sangat *padahal banyak gler nk kene cover...huhu, sebab satu minggu ni dengan 4 test, dengan 2-3 report yang nk kene submit. Hari ahad lepas 2 test dibuat serentak, n than hari selasa, hari khamis ni pulak dengan satu test lagi sebelum balik cuti mid sem.. yeeeaahhh !!.. Alhamdulillah..

satu lagi sebab kenapa sibuk minggu ni!






macam mana la tak sibuk dgn hamster, meja study pun sebelah je dengan  dorang.. hehehe

aktiviti ni la yang banyak membuat diriku sibuk minggu ini.. hissh, xguna betul hamster.. hehe.. xde la gurau je..

DUA ekor tikus comel ni member (Hilmi) beli kt satu kedai, harga RM10 seekor, kebetulan plak kt depan umah ni ada aquarium lama tinggalan bekas renter umah ni.. so, member basuh la dan jadi la aquarium tu umah Hamster ni.. 

pasal nama plak, Hilmi bagi nama dorang Miko for the male la, n betina plak tak ingat.. last2, umah ni da memang terkena penangan hebat drama Nora Elena, so dengan spontannya jadi la yang jantan ni kitorang panggil SETH dan betina ELENA.. sedap tak nama dorang yang kitorang bagi ni.. hahaha..

Apa pun memang terhibur la bela Seth Elena ni, happy betul main ngan dorang, comel sangat. Walaupun dorang ni macam tak de perasaan langsung, tp tu la membuatkan dorang ni comel. Dengan slumber bukak kuaci, main roller depan kami, bergurau suami isteri depan kami.. tapi dorang duduk sekali jangan fikir bukan2 k, dorang ni pasangan yang sah, da kahwin taw.. haha.. dorang klu main roller berdua, actlly kita kne tengok, baru dorang semangat nk main, lagi kita gelak kuat, lagi semangat Seth Elena berlari atas roller tu.. pandai betul. dan lagi satu dorang ni memang aktif time malam, dekat2 kol 12 malam tu la dorang lagi suka nak main roller tu, train stamina kot menjelang malam.. hehehe..

Walau padat mana minggu ni, minggu depan kitorang cuti mid sem, berjalan di minggu yang padat ni, sampai nk update blog pun xde masa.. huhu.. apa pun cuti ni kene rest , walaupun lecturer tanpa belas kasihan bagi kerja untuk kitorang time cuti ni.. adooii.. 
nak tahu dialog lecturer kitorang, memang tak bole bla!!

"saya dapat banyak rungutan dari student, mereka kata cuti ni dorang memang xde apa nak buat, bosan.. jadi untuk itu, saya ad keje untuk korang semua time cuti ni... "

haha.. padahal xde pun student cakap macam tu.. dia cakap tu exstudent.. hahaha..
okay la, da lama tak update blog, so panjang sikit.. haha.. 
Barakallah ke atas korang semua,insyaAllah..
Assalamualaikum

Related Posts by categories



Story by Ibnushukran

Tags:

17 comments

  1. ~nsar~ July 13, 2011 at 5:58 PM

    sis ada sepasang baru ja meninggal 2 bulan lepas.. sebab hayat dia tak lama.. beli kat karnival dalam u.. memang bes la bela.. comel2 banget..

    ::: gud luck on ur test..

    Best Blogger Tips
  2. >Misz Farah..?< July 13, 2011 at 6:17 PM

    hahaha... *gelak besar2 bce ayat lecturer tu*
    lect uitm mmg gitu.

    Best Blogger Tips
  3. Cik Teddy July 13, 2011 at 8:13 PM

    ei,comel la bela hamster..huhu
    nak usik dieorang!haha

    Best Blogger Tips
  4. dzafira July 13, 2011 at 9:45 PM

    Macam busuk je dorang ni...

    Best Blogger Tips
  5. fadwa daud July 13, 2011 at 10:44 PM

    serius comel..pernah bela 3 ekor tp da jadi korban kucing Tompok si gemuk.. T__T
    *nasihat,elakkan membela hamster dan kucing pada masa yng sama..huhu!*

    Best Blogger Tips
  6. MuNiRaH July 14, 2011 at 12:56 AM

    siyess miggu b4 balik sgt bz n miggu after balik lg bz....grrrr... sabo jer laaa. adt blajoo......

    Best Blogger Tips
  7. Niena Pengembara Ilahi July 14, 2011 at 1:07 PM

    comel nye hamster !!!!!!!
    follow sni :D

    Best Blogger Tips
  8. TK July 14, 2011 at 4:21 PM

    bestnye maen ngan hamster...

    Best Blogger Tips
  9. Ibnushukran July 15, 2011 at 7:56 AM

    @~nsar~

    oww.. 2 bulan je ke sis tempoh hayat hams ni.. mcam tu ek..
    tQ for u wish, insyaAllah.. :)

    Best Blogger Tips
  10. Ibnushukran July 15, 2011 at 7:57 AM

    @misz farah

    haaha.. tu la pasal, ayat nk bagi stdent beserah je..

    Best Blogger Tips
  11. Ibnushukran July 15, 2011 at 7:57 AM

    @Cik Teddy

    usik skrin laptop tu cik.. huhu

    Best Blogger Tips
  12. Ibnushukran July 15, 2011 at 7:58 AM

    @dzafira

    ish.. xde la, comel dan wangi lagi tu.. hehe.. ni msti geli ngan hams..

    Best Blogger Tips
  13. Ibnushukran July 15, 2011 at 7:59 AM

    @fadwa daud

    klu ada kucing mmng kene telahn hidup2 la hams ni.. lagi la klu kucing gemok ,lgi sdp dia makan.. haha

    Best Blogger Tips
  14. Ibnushukran July 15, 2011 at 8:00 AM

    @MuNiRaH

    aah.. nk blik tu la macam2 ada.. lpas cuti ada test lagi.. fenin da.. haha..

    Best Blogger Tips
  15. Ibnushukran July 15, 2011 at 8:00 AM

    @Niena Pengembara Ilahi

    comel kan Seth Elena!.. huhu

    Best Blogger Tips
  16. Ibnushukran July 15, 2011 at 8:01 AM

    @TK

    hilang bosan men ngan dorang,asyik mngadap laptop je.. ada gak keje lain.. huhu

    Best Blogger Tips
  17. fadwa daud July 15, 2011 at 10:24 PM

    @Ibnushukran
    tu la pasal.. kne bagi motivasi dulu kat kcing tu yg hamster ialah kawan dan bukan MAKANAN..haha

    Best Blogger Tips

Leave a reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Menarik

Waktu Solat