9

Akademi Fantasia 9 : Hazama dinobatkan selaku Juara musim yang terakhir.

Filled under : Dunia Hiburan


Tahniah kepada Hazama setelah dinobatkan selaku juara bagi Akademi Fantasia yang terakhir ini. Hazama telah mengalahkan 3 finalist yang lain Fina, Azri dan Lena. Tempat kedua dimenangi oleh Lena, Fina pula di tempat yang ketiga dan Azri di tempat yang keempat.


Memang  berbaloi setelah 5 tahun Hazama menunggu untuk di masukkan ke dalam Af setelah cubaan kali pertama pada Af 4 gagal. Hazama telah pun menyertai Meet Uncle Hussain sebagai penyanyi sementara setelah kumpulan MUH masih lagi tidak mempunyai penyanyi tetap. 


Cubaan untuk memasuki Af telah berjaya setelah dia diserapkan dalam afundi masuk bersama Fina dan akhirnya beliau berjaya ke final dan dinobatkan selaku juara Akademi Fantasia yang terakhir.


Hazama membawa pulang wang tunai bernilai RM 200,00.00, trofi, barangan dan voucher bernilai RM5000 dari Power Root dan Camera Handycam sumbangan Sony. Tahniah sekali lagi kepada Hazama selaku Juara Akademi Fantasia 9.































Related Posts by categories



Story by Ibnushukran

Tags: Dunia Hiburan

9 comments

  1. Mrs.Yie June 13, 2011 at 10:20 AM

    x minat af..langsung x tengok.. :)

    Best Blogger Tips
  2. Ibnushukran June 13, 2011 at 10:36 AM

    @Mrs.Yie

    sy pun tngok gitu2 je kak.. xde la fanatik gler2 sangat.. hilang boring je kt umah.. haha

    Best Blogger Tips
  3. MiSz fiFiEyQa June 13, 2011 at 11:52 AM

    Malam tadi ingatkan nak tgok smpi hbs,tapi t'tdo plak..haha..papepun hazama mmg mantop la mlm tu.. :-D

    Best Blogger Tips
  4. Ibnushukran June 13, 2011 at 12:44 PM

    @MiSz fiFiEyQa

    hazama mmng fav untuk jadi juara.. sore dia mmng top klas.. kt youtube ada fieyqa, sy tngok kt utube je pun.. huhu

    Best Blogger Tips
  5. syrupmasin June 13, 2011 at 1:54 PM

    berbaloi-baloi 5 tahun :)

    Best Blogger Tips
  6. Cik Teddy June 13, 2011 at 6:19 PM

    ala..die kan seorng pnyanyi..dh ade experience..hmmm^_^

    Best Blogger Tips
  7. Ibnushukran June 13, 2011 at 7:47 PM

    @syrupmasin

    5 tahun mnunggu untuk mnjadi juara 2..

    Best Blogger Tips
  8. Ibnushukran June 13, 2011 at 7:49 PM

    @Cik Teddy

    cik macam dengki je hazama menng.. hhaha.. ni mesti sokong fina ni..

    Best Blogger Tips
  9. AkuMuzikFilem June 21, 2011 at 1:20 AM

    20,000 ke 200,000?

    Best Blogger Tips

Leave a reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Menarik

Waktu Solat