11

Jabatan Mufti Selangor sahkan ASB dan ASN HARAM

Filled under : Info Islam



adakah surat ini benar??.. ada sesiapa nk bagi keterangan mengenai hal ini??....  takut juga kan, sebelum ni pun rasa macam terniat juga nk buat pelaburan dalam ASB atau seumpama dengan benda ni.. 



Related Posts by categories



Story by Ibnushukran

Tags: Info Islam

11 comments

  1. ~~Ticer Wann~~ June 14, 2011 at 3:25 PM

    saya pun tak pasti.. tapi ustajah mama saya memang tak benarkan melabur dalam ASB/ASN sebab ada unsur meragukan... cuma tak ada plak mana-mana fatwa/ pendapat yang jelas tentang haram/halal pelaburan ni...

    Terharu sehingga rasa nak menitiskan air mata syahdu

    Best Blogger Tips
  2. MiSz fiFiEyQa June 14, 2011 at 4:36 PM

    Memang haram ye?dulu ade jugak kwn suruh buat,tp x terbuat pun smpi skarag..

    Best Blogger Tips
  3. Kehelan June 14, 2011 at 6:06 PM

    Salam... cuba refer kpd Majlis Fatwa kebangsaan... sbb seingt sy Majlis Fatwa Kebangsaan menyatakan hukumnya Harus

    Best Blogger Tips
  4. schaze zainn June 14, 2011 at 9:00 PM

    erk. haram?
    serious ke ni?
    i also ada invest meyh.


    new entry : Kenapa Orang Islam sembah bangunan kain hitam itu?

    new segmen : 2nd Syazana Segmen - Cari Cayote Menyorok

    Best Blogger Tips
  5. NuRuLiZzATi kHaLiD June 14, 2011 at 10:09 PM

    emm.aku tak join ASB ni weyh.kau ade join ke wan?

    Best Blogger Tips
  6. Ibnushukran June 14, 2011 at 10:47 PM

    @~~Ticer Wann~~

    klu meragukan mmng sy xkan buat la.. tp stakat ni mmng xjumpa lagi mana2 fatwa y mngesahkan haram.. so kurang jelas dalam hal ni..

    Best Blogger Tips
  7. Ibnushukran June 14, 2011 at 10:48 PM

    @MiSz fiFiEyQa

    wallahu a'lam.. sy pun blum buat smpai skrang.. skrang ni ada skit keraguan plak, xtaw la kesahihan bnde ni..

    Best Blogger Tips
  8. Ibnushukran June 14, 2011 at 10:49 PM

    @Kehelan

    iake cik kehelan.. klu ada apa2 mklumat kongsikan lah kt saya k..

    Best Blogger Tips
  9. Ibnushukran June 14, 2011 at 10:50 PM

    @schaze zainn

    not sure la pasal ni.. xpernah jumpa plak fatwa keharaman pelburan ni.. wallahu a'lam..

    Best Blogger Tips
  10. Ibnushukran June 14, 2011 at 10:51 PM

    @NuRuLiZzATi kHaLiD

    aku pun xde join bnde ni tngku, kawan2 ada la suruh buat, p xbuat2 lagi... tak tahu la.. aku pun xpasti mngenai surat ni, aku nk jga maklumat y sahih pasal bnde ni..

    Best Blogger Tips
  11. Kehelan August 10, 2011 at 2:46 PM

    boleh refer sini

    http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/pelaburan-dalam-asn-asb-dan-seumpamanya

    Best Blogger Tips

Leave a reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Menarik

Waktu Solat