18

Berita Pilihan: Wajah budak lelaki ditumbuhi bulu

Filled under : Berita Semasa

DEHUI, China - Seorang budak lelaki membuatkan doktor-doktor bingung kerana sebelah wajahnya yang dipenuhi bulu, lapor sebuah akhbar semalam.
Sebelah wajah An Qi, 8, ditumbuhi bulu sejak dia dilahirkan tetapi bulu pada wajahnya itu semakin panjang apabila umurnya meningkat.
An Qi yang menetap di sini, Wilayah Jilin berkata, dia sedih mengenangkan keadaan dirinya yang kerap menjadi mangsa ejekan rakan-rakan sekelas.

Ayahnya, An Fenglin, meninggal dunia ketika An Qi berusia empat tahun manakala ibunya, Fan Chunfeng pula diserang sakit mental.
Dia kini tinggal bersama datuk dan neneknya.
Namun, nasib kanak-kanak malang itu bakal berubah tidak lama lagi selepas sebuah hospital tempatan menawarkan pembedahan percuma untuk membuang rambut lebat yang memenuhi sebelah wajahnya. - Agensi [SUMBER]   


ibnushukran: semoga pembedahan segera dilakukan bagi mengelak budak tu dibebani malu akibat diejek kawan, simpati jgk tngok budak tu cos ayah da mniggal, emak plak mngalami sakit mental.. dugaan y agak besar, smoga dia tabah..



Related Posts by categories



Story by Ibnushukran

Tags: Berita Semasa

18 comments

  1. fara ain June 26, 2011 at 12:44 PM

    kesiannya

    Best Blogger Tips
  2. Agirlwifoutluv June 26, 2011 at 1:00 PM

    wow, ingat cite dongeng je ada, rupa2nya realiti pon ad? btw, kesian bdk nie ):

    Best Blogger Tips
  3. ::blog anak jawer:: June 26, 2011 at 1:39 PM

    subhanallah..kuasa ALLAh...insyaALLAH ade hikmah bagi budak ni...

    -Yok mampir diluk = biar muslim..bukan islamic......

    Best Blogger Tips
  4. EZAN IDMA June 26, 2011 at 3:49 PM

    kuasa Allah. semoga tabah

    Best Blogger Tips
  5. >Misz Farah..?< June 26, 2011 at 8:13 PM

    stiap yg berlaku pasti ada hikmahnya. biar huduh diluar bukan huduh didalam. =)

    Best Blogger Tips
  6. Cik Teddy June 26, 2011 at 8:50 PM

    kecik mcm ni pun dah bnyk cubaan..syukur sngt dgn hdup skrg..kalo la cik di tmpt die,herm..ntah.

    Best Blogger Tips
  7. Miecyber June 26, 2011 at 9:34 PM

    Kesian dia....

    Anjing Berbulu Panda

    Best Blogger Tips
  8. Ibnushukran June 26, 2011 at 10:41 PM

    @fara ain

    hurrmm.. smoga dia bole lkukan pmbedahan..

    Best Blogger Tips
  9. Ibnushukran June 26, 2011 at 10:41 PM

    @Agirlwifoutluv

    huhu.. ni realiti pnye..

    Best Blogger Tips
  10. Ibnushukran June 26, 2011 at 10:42 PM

    @::blog anak jawer::

    betul tu AJ, stiap apa y terjadi msti ada hikmahnya..

    Best Blogger Tips
  11. Ibnushukran June 26, 2011 at 10:42 PM

    @EZAN IDMA

    sesungguhnya Allah Maha Mengetahui.. :)

    Best Blogger Tips
  12. Ibnushukran June 26, 2011 at 10:43 PM

    @misz farah

    biar cantik isi walaupun kulit tidak cantik.. :)

    Best Blogger Tips
  13. Ibnushukran June 26, 2011 at 10:45 PM

    @Cik Teddy

    tu la, kscik diduga macam ni, smoga besar nnti dia jadi doktor pakar kulit or rambut,siapa tahu...

    Best Blogger Tips
  14. Ibnushukran June 26, 2011 at 10:46 PM

    @Miecyber

    hurrmm.. kesian,budak ni kuat wlupun bnnyak cubaan..

    Best Blogger Tips
  15. sham June 26, 2011 at 11:21 PM

    kesiannya...

    Best Blogger Tips
  16. Ibnushukran June 26, 2011 at 11:24 PM

    @sham

    tu la kan.. kita y elok ni bersyukur la..

    Best Blogger Tips
  17. Mrs.Yie June 27, 2011 at 9:02 AM

    sedih tengok budak ni..agaknya macam mana la penerimaan kawan2 dia kat sekolah..

    Best Blogger Tips
  18. princess taiping June 27, 2011 at 9:54 AM

    kesiannye kt dia kan...kecik2 da dpt ujian cm 2....

    Best Blogger Tips

Leave a reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Menarik

Waktu Solat