8

Dialog Lawak!! Teka-teki Untuk Pewaris Harta Nenek

Filled under : Oh Lawak



Ketika aq pulang kekampung halaman... Aq bertemu dgn nenek ku yg berumur 89tahun.. Dgn rasa gembira aq mencium tangan nya dan bermula la dialog antar aq (Azman dan Nenek Tersayang )

Azman : Alhamdulilah nek, smpai juga hajat sy kemari bertemu dgn nenek"
Nenek : Syukur lah... nek pon ada hajat nk suh ko balik ni..
Azman : Apa dia hajat nenek tu?
Nenek : Kalo cucu dpt jawab... nek akan bgi aset tanah 200hektar  berserta emas 2 karung kepada cucu.. tetapi dgn syarat cucu hendaklah menjawab teka teki nenek"
 Lantas dgn persaan gembira aq pun berkata :

Azman : Lekas la nek apa dia soalan tu.
Nenek : Sabo la cu.. naik la kerumah dlu .. Nnti nek bgitau apa teka teki tersebut..
Azman : Baik la nek..

Pada Mlm tersebut slpas hbis mengerjakan solat isyak dgn pantas aq mendapatkan nenek...

Azman : Nek, tentang teka teki nenek apa tdi ek?
Nenek : Begini, nenek akan berikan 3 soalan.. tetapi hnya 1 jawapan kamu jawab drpda 3 soalan tersebut.. cucu boleh kan?
Azman : Insyallah nek..
Nenek : Soalan nya ialah knapa ubi kayu boleh jdi keras? Knapa gigi beruk boleh jdi sikit? Knapa pencuri boleh kna tangkap?
Azman : Hmm... Jawapan nye... tatau la nek...
Nenek : Cucu ni cbe la fikir skit... harta yg nenek nk bgi ni bkan sikit..
Azman : Baik la nek..
(Selama 3 jam aq berfikir sempat juga aq menanya kan soalan ini kpd mmber2 aq.. namun semua nya memberikan respon tidak tau sprti aq.. selepas aq mmbuat researh slma 3 jam bru lah aq mendapat jawapan nya.. tepat pada jam 7 pagi.. )
Azman : nek.. sy da dpt jawapan nya..
Nenek : apa dia?
Azman : jawapan nya ialah LAMBAT CABUT.

Nenek : ya.. betul.. itulah jawapan yg nenek fikir kan selama 50 tahun.. trimas cucu..
Azman : tapi nek.. mane dia hadiah yg nenek nk ksi tu?€
Nenek : amek ni nenekkebaya_12@yahoo.com & psword 1912nenek ... cucu pegi fesbok pstu bukak cityville.. tu la hadiahnya.. nenek da 50tahun maen mende tu >.<!
Azman : laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jauh sy datang nek dari BRAZIL dpt ni je? - -! 






  

Related Posts by categories



Story by Ibnushukran

Tags: Oh Lawak

8 comments

  1. princess taiping June 18, 2011 at 12:37 PM

    hehehehe.....hampeh pnyer nenek...;)

    Best Blogger Tips
  2. dzafira June 18, 2011 at 1:06 PM

    Farmville best.. cityville macam tak berapa nak reti main.. hehe.. Nanti nak wasiatkan la jugak ladang kat game farmville tu pd anak cucu. hehe

    Best Blogger Tips
  3. Cik Teddy June 18, 2011 at 1:42 PM

    haha..ganas nenek die..

    Best Blogger Tips
  4. Ibnushukran June 18, 2011 at 1:48 PM

    @princess taiping

    nenek moden.. haha

    Best Blogger Tips
  5. Ibnushukran June 18, 2011 at 1:49 PM

    @dzafira

    sy dua2 pun xreti men.. huhu.. dulu men happypets ngan happy aquarium je, skrang ni da malas nk bkk bnde2 camtu da.. haha

    Best Blogger Tips
  6. Ibnushukran June 18, 2011 at 1:49 PM

    @Cik Teddy

    nenek tu buat lawak ganas ngan cucu dia.. hehe

    Best Blogger Tips
  7. schaze zainn June 18, 2011 at 1:58 PM

    main farmville lagi best..hihi

    p/s: kalau nenek die main mafia wars lagi kencang harta yang die dapat...agaga

    Best Blogger Tips
  8. fadwa daud June 18, 2011 at 3:53 PM

    citer bohong ni..haha..
    *nseb bek tak pernah terjebak dlm farmville..fuhh~*
    :D

    Best Blogger Tips

Leave a reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Menarik

Waktu Solat