2

Jom mendaftar HEARTBEAT!!!

Filled under : Tutorial

Assalamualaikum semua
korang pernah dengar heartbeat tak??..
mesti pernah kan.. actually dah lama dah aku buat iklan Heartbeat ni, tapi just tampal skejap j c0z baru tukar template..


Heartbeat ni salah satu iklan yang agak masyuk jgak la, tp macam aku yang baru ni dan followers pun xbpe ada ni agak sukar la untk dapat hasil yang masyuk.. hehe..


korang takut hilang sttus gliterati nuffnang yep??.. jangan risau, sttus 2 tidak akan gugur kalau korang wat bende ni.. s0 j0m lah ramai2 kita wat ye.. 


klu korang nk wat,di sini aku ada tutorial yang ku ambil dari blog cik Syariniey untuk korang..







1. mula2 klik banner heartbeat kat blog me ni yer...
try klick sini!!!.. hehe



2. Klik Icon Hearbeat seperti yang me bulatkan tu


3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan


4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klikcontinue


5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah diatas



6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan diatas)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan


7. Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang diatas)


8. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue


9. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat



10. Klik GET A CODE (seperti lampiran diatas)


11. Copy Code2 yang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat
 (seperti lampiran yang bertanda kotak merah blah atas)--setaip code adalah unik/tak sama utk setiap member heartbeat tau (mcm nuffnang punya code gaklah)

AFTER THAT TUTORIAL UNTUK PASTE CODE KE DALAM BLOG


 1. Pi Kat Design


2. Klik Add A Gadget 


3. Klik add HTML/JAVA SCRIPT then saveulangi cara yang samauntuk letak ketiga2 iklan berkenaan


4. akhir sekali DRAG gadget berkenaan ke kedudukan yang dikehendaki...


okay.. apa lagi j0m lah buat.. nnti kita boleh men klick2.. haha..
peace u all.. Assalamualaikum... ^_^

mai klick sini!!!...

Related Posts by categories



Story by Ibnushukran

Tags: Tutorial

2 comments

  1. akutetapaku March 16, 2011 at 12:21 AM

    terima kasih.. nk cube gak lps ni... hihi,,,,

    Best Blogger Tips
  2. Ibnushukran March 16, 2011 at 5:47 PM

    silakan cik akutetapaku.. :)

    Best Blogger Tips

Leave a reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Menarik

Waktu Solat