9

Tempat kerja(OFFICE) yang sangat Menakjubkan!!!

Filled under : Oh Terbaik

Assalamualaikum
kadang-kadang kerja kt office ni membuatkan kita letih, bosan
tension dan sebagainya.
tapi kalau dalan office terdapat perkara yang menyeronokkan mesti segala bende2 negatif akan jadi best dan menarik.
apa-apa pun sy nak tunjukkan antara syarikat-syarikat besar yang menjadikan office mereka sebagai tempat yang menyeronokkan.


Google Zurich Office
papan gelongsor turun ke bawah.. patutlah berkembang bisnes Google,wat kerja confirm x ngantuk.. haha

 Blizzard Entertainment Office in Irvine,CA
offcourse lah boleh gaming kt sini.. sini juga terdapat Blizzard Museum, artwork, dan pelbagai simpanan lain. Memeranjatkan ialah terdapat gelanggang bola keranjang dan bola tampar di dalam sana.

GSL Law Office in Moscow, Russia 
walaupun ini tempat peguam2, tapi dah jadi macam animation studio dah.. 

 Inventionland Offices in Pittsburgh, PA
ni mmng tempat untk lakukan penerjunan klu korang stress.. ciptaan yang aman damai dan tenang sekali jika bekerja kt sini..

 LEGO Decvelopt Depatment in Billund, Denmark
yang ni memanjang je men LEGO.. apa nak buat,dah kerje dorang jual LEGO.. haha..

 Level 5 Office in Fukuoka, Japan
yang ini dah jadi macam tempat tid0.. huhu.. mewah2..

MindLab in Copenhagen, Denmark
papan 2 merupakan white board, so korang boleh meluahkan perasaan dan segala benda di dinding..

 Most Luxurious Office Cubicle
semua kayu.. boleh dijadikan meja teh.. santai gitu..

 MR Design in Tokyo, Japan
yang ini hanya untuk yang berfikiran kanak-kanak lagi.. badan pun haruslah bersaiz comel lote,takut xmuat.. haha

Ogilvy & Mather's Office in Guagzhou, China 
gabungan moden dan pelik.. dibina seperti karnival bagi melahirkan suasana relax dan enjoy..

Pixar Office-Emeryville, CA
perlukan ketenangan untk menghasilkan hasil animasi yang terbaik..

Red Bull London Office
mengelunsur bersama tin2 red bull..

White Mountain Office in Stockholm, Sweden
style bawah tanah.. mesti mengikut kod pakaian berkot,sesuai dengan keadaan yang agak kemas.. korang pun boleh menjadi seperti James Bond..

Three Rings Design Office in San Francisco, CA
meja bersama dua monitor.. sebelah kerja,sebelah lagi untuk men game.. amacam.. haha

Bastard Store in Milan, Italy
korang boleh menghabiskan career kerja dengan menjadi pro-skater.. bekerja sambil berskate.. hehe

amacam.. ada angan2 nk bekerja di tempat macam ni??.. ^_^

Related Posts by categories



Story by Ibnushukran

Tags: Oh Terbaik

9 comments

  1. mykhalis March 30, 2011 at 6:23 PM

    tempat kerja khalis lagik best.. sebelah ada peti sjuk..depan ada monitor..leh blog n gaming.. tepi kanan ada xbox..tepi kiri ada wii.. belakng kusi sandar,,hehe...

    Best Blogger Tips
  2. Ibnushukran March 30, 2011 at 6:28 PM

    @mykhalis

    amboi.. 2 lagi best 2.. nnti sy ambk gambar office en khalis masuk dlam list.. haha..

    Best Blogger Tips
  3. nadira shahid April 1, 2011 at 5:49 PM

    wah! best GILE! tu la salah satu cara supaya pekerja2 tak stress.. company luar negara sgt mengutamakn kebajikan pekerja.. NS nk opis dalam rumah boleh? ;p

    Best Blogger Tips
  4. Ibnushukran April 1, 2011 at 9:15 PM

    @nadira shahid

    2 la.. majjikan dorang mmng mngutamakn pekerja.. sbb 2 syarikat besar mcm 2 jadi maju,pkerja pun happy j keje.. nk 0fiz dlm umah pun boleh j NS,wat bisnes sndiri la,s0 mmng ofiz dlm umah la.. hehe

    Best Blogger Tips
  5. wannurakmal April 4, 2011 at 2:40 AM

    style tol dowang ni. agak agak kt malaysia ade ak..

    Best Blogger Tips
  6. Ibnushukran April 4, 2011 at 10:57 AM

    @wannurakmal

    office rosmah mansur kt putrajaya macm ni k0t.. haha

    Best Blogger Tips
  7. Cik Teddy April 22, 2011 at 6:20 PM

    wah..bestnyer kalo pi keje cmni..blh main2..xyah2 stres2..kt skola mnengah pon patot ade cmni..hik3

    Best Blogger Tips
  8. Ibnushukran April 22, 2011 at 7:46 PM

    @Cik Teddy

    2 la .. best gler kan..
    p klu kt skul mcam ni,mmng asyik men je la.. hehe.. tido pun kt situ..

    Best Blogger Tips
  9. Cik Teddy April 22, 2011 at 10:47 PM

    @Ibnushukranahaha..xpe,cik nak maen kjap pon jadi la..bkn slalu pon blh maen an?huhu

    Best Blogger Tips

Leave a reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Menarik

Waktu Solat