16

Buku oh Buku!

Filled under :


Cuti dah hampir seminggu berlalu,
Nak buka buku pun tak lalu,
Hari-hari tercongok depan laptop tanpa buku,
Sampai semut tengok pun da naik jemu.


Ni la klu cuti , dok umah memang tak boleh langsung nak belajar.. buku punya la berat bawak dari Penang, ingatkan nk study tapi last2 tak berusik langsung buku ni.. haha
habis cuti ni satu report kene hantar, ada dua test lagi.. 
sekarang ni dah ada plak aktiviti baru, MEMANCING, lagi bertambah liat la diriku ni nak study..adooii..

Related Posts by categories



Story by Ibnushukran

Tags:

16 comments

  1. Cik Teddy July 20, 2011 at 11:28 AM

    wargh..mcm cik jugak ni..hhaha
    jap gi nk pi buat esei..wee~

    Best Blogger Tips
  2. princess taiping July 20, 2011 at 11:38 AM

    rjin2kan la diri ye...gud luck utk awak!;)

    Best Blogger Tips
  3. TK July 20, 2011 at 11:39 AM

    itu memang perkara biasa... TK ni pun kalau cuti sem, buku, esengmen2, sume bawak balik, tp TK langsung tak sentuh... buat penat je bawak balik...

    Best Blogger Tips
  4. MuNiRaH July 20, 2011 at 1:27 PM

    btol2..dok umah pndg jer bku.... pegg x jugak.... da r lps cti nie byk test.... common test plak 2...huhuhuh

    Best Blogger Tips
  5. Mrs.Yie July 20, 2011 at 8:41 PM

    ooo...malas study ye..nak kena tarik telinga ni..haha :)

    Best Blogger Tips
  6. missxidi July 20, 2011 at 10:09 PM

    same la kalau saya bawak balik rumah buku dari uni konon2 nak study, jwbnyer takde la...tapi niat tu ada...hihi...

    Best Blogger Tips
  7. Ibnushukran July 20, 2011 at 11:54 PM

    @Cik Teddy

    esei lagi la sy malas nk pikir2.. huhu

    Best Blogger Tips
  8. Ibnushukran July 20, 2011 at 11:55 PM

    @princess taiping

    kt umah ni rajinkan diri boleh, p bila bkk buku msti tak ley teruskan.. haha

    Best Blogger Tips
  9. Ibnushukran July 20, 2011 at 11:56 PM

    @TK

    usaha ada la skit, kira okay la tu kan. hehe

    Best Blogger Tips
  10. Ibnushukran July 20, 2011 at 11:56 PM

    @MuNiRaH

    mmng kne blik sana awal la, study kt umah sewa.. baru bole focus skit.. :)

    Best Blogger Tips
  11. Ibnushukran July 20, 2011 at 11:57 PM

    @♥.::cintabunga™blogspot::.♥

    welcome back ..:D

    Best Blogger Tips
  12. Ibnushukran July 20, 2011 at 11:58 PM

    @Mrs.Yie

    haha.. biasala kak, rajin ikut masa skit, time malas tu nk baca pun tak masuk apa.. p xnak r tarik2 telinga.. haha

    Best Blogger Tips
  13. Ibnushukran July 20, 2011 at 11:59 PM

    @missxidi

    semuanya bermula dgn niat, dapat pahala da tu niat mnuntut ilmu.. hehe

    Best Blogger Tips
  14. Afzainizam July 22, 2011 at 12:21 AM

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    ~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    generasi nissan sentra

    sesekali kena riadah gakkkk... hilangkan tension yang lama terbuku tu... stresss kalau blajar ajerrr

    Best Blogger Tips
  15. dzafira July 22, 2011 at 7:58 PM

    Cikgu sycdulu pernah cakap, 'Kalau balik pulang bermalam tak payah la nak bawak balik buku berguni2.. Balik rumah tu tolong2 la mak ayah kat umah bukannya duk mengadap buku je..' Dan masa saya stadi kat u pun sy ikut apa dia ckp. Tak pernah bawak balik buku pun walaupun naik cuti tu terus final exam.. Tapi sy akan pulang awal ke u sehari dua untuk stadi.. Bila kat hostel dapat la fokus stadi. Kalau kat umah sendiri memang hampeh la jawabnya. Sy pun tahu kelemahan diri sy bila ada kat umah.. Liat nak buka buku. Kalau bawa balik buku tebal2 pun akan jd perkara sia2 sebab langsung tak sentuh buku tu...

    Best Blogger Tips

Leave a reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Menarik

Waktu Solat