8

Lima stadium terbaru Dubai meningkatkan mutu sukan Dunia

Filled under : Info Sukan , Pelancongan

Assalamualaikum.

Dubai sudah terkenal dengan hasil kekayaan negara yang begitu hebat sekali. Pelbagai bangunan, hotel, kediaman, menara yang hebat dan megah telah dibina disana.


Tidak terlepas juga kehebatan mereka di dalam pembuatan stadium bola yang sungguh menarik dan hebat.






Stadium yang tiada berbumbung dan mesra alam ini di namakan Al-Khor, Al-Wakrah, Al-Shamal, Al-Rayyan dan Al-Gharafa.


Staum yang menggunakan tenaga solar untuk menghasilkan keadaan yang sejuk selesa untuk para pemain dan penonton dengan menjana tenaga solar ke tenaga elektrik. Tenaga elektrik yang tidak dipakai sekiranya tiada perlawanan akan di disimpan di power grid. Bertepatan dengan konsep yang dipakai iaitu carbon-neutrality.









Related Posts by categories



Story by Ibnushukran

Tags: Info Sukan , Pelancongan

8 comments

  1. AkuMuzikFilem April 10, 2011 at 5:35 PM

    negara orang islam yang kuat dengan kapitalismnya. well, apa2 pun satu perkembangan baik untuk negara2 islam

    Best Blogger Tips
  2. MiSz fiFiEyQa April 10, 2011 at 6:31 PM

    Wow..amazing...lawa sgt stdium ni..bile la b0leh g dubai ni..huhu..

    Best Blogger Tips
  3. Cik Teddy April 10, 2011 at 8:52 PM

    lawa lorh..suke tengok..huhu

    Best Blogger Tips
  4. Ibnushukran April 10, 2011 at 11:21 PM

    @AkuMuzikFilem

    aahh.. nmpak la Islam tetap bersaing dengan negara2 barat yang lain..

    Best Blogger Tips
  5. Ibnushukran April 10, 2011 at 11:22 PM

    @MiSz fiFiEyQa

    mmng lawa sangat.. klu tido sana pun bole kan,selesa mengalahkan umah kita.. haha

    Best Blogger Tips
  6. Ibnushukran April 10, 2011 at 11:23 PM

    @Cik Teddy

    aahh.. mmng lawa sangat dorang buat, da mcam buat hotel plak selesanya..

    Best Blogger Tips
  7. iduraz April 11, 2011 at 7:34 AM

    cantik stadiumnyer, tapi dubai glemer games ape ek..hehehe

    Best Blogger Tips
  8. Ibnushukran April 11, 2011 at 9:01 AM

    @iduraz

    stahu sy dubai xfemes dalam mane2 game pun kak.. just nnti 2022 t FIFA World Cup ,Dubai tuan rumah, sbb 2 kne prepare awal2..

    Best Blogger Tips

Leave a reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Menarik

Waktu Solat