20

Fakta atau auta beli Burger di waktu malam.

Filled under : Info Kesihatan dan Pemakanan

Assamualaikum

Masalah utama student ialah duit. tak de duit muka pun jadi sedih. kawan ajak keluar pergi jalan2 pun fikir dua tiga kali. kalau pun keluar, mesti just makan angin. nak makan besar tu mmng xdapat. so inisiatif yang termudah untuk berjimat ialah burger. kan??.. 
ini antara sebab2 bila ditanya kepada student2 sebab kenapa beli burger je..




1. Nak jaga badan, xnak gemuk.
2. Tengah hari tadi bajet makan lari, so nak cover balik.
3. Tak nak makan kenyang sangat, nnti nak study takut ngantuk.
4. Senang dan cepat siap, x payah tunggu lama-lama.
5. Anak mak cik buat burger 2 comel.
6. Hujung bulan, abah x bank in duit lagi.
7. Lupa nak g bank cucuk duit.
8. Ada seringgit setengah je kt dompet, ngam2 Benjo satu.
9. Kedai burger tepi jalan je,sambil lalu cakap je kt mak cik burger, dah siap ambik.
10. Dah makanan kegemaran burger, so hari2 mmng kne makan burger.






panjang tak burger ni.. 
ni gambar kitorang masa pergi makan kat satu 
kedai Burger Boy klu x silap di Bukit Mertajam..
nama burger ni Foot Long ..
12 inci tuuu.. mmng kenyang gler..
sapa2 nak try boleh bgataw sy.. t sy bagitaw tmpat..
okay.. peace .. Assalamualaikum.


p/s: tenga makan benjo ni,sbb 2 terniat nak wat pasal entri auta burger ni.. hehe


Related Posts by categories



Story by Ibnushukran

Tags: Info Kesihatan dan Pemakanan

20 comments

  1. kucarkacir April 12, 2011 at 9:21 PM

    terliur tgk T_T

    Best Blogger Tips
  2. fadwa daud April 12, 2011 at 9:37 PM

    hahaha..macam munasabah jugak tu..
    pepaham je ek..hehe

    Best Blogger Tips
  3. Ibnushukran April 12, 2011 at 9:56 PM

    @kucarkacir

    sedap 2 Long Food .. 3 hari kenyang.. hehe

    Best Blogger Tips
  4. Ibnushukran April 12, 2011 at 9:57 PM

    @fadwa daud

    mmng la munasabah wawa.. 2 antara sebab2 sy sendiri, sbb 2 macam paham2 j.. haha

    Best Blogger Tips
  5. Cik Teddy April 12, 2011 at 10:30 PM

    wah,,nak jugak,,ngah lpar gk nih..huhu

    Best Blogger Tips
  6. princess taiping April 12, 2011 at 10:41 PM

    sedapnyeee.....

    Best Blogger Tips
  7. princess taiping April 12, 2011 at 10:43 PM

    sedapnyee....nyum2

    Best Blogger Tips
  8. mrs.sabri April 12, 2011 at 10:47 PM

    alahai jauh la pulok nak gi makan burger pnjang 12 inci tu,,nmpak mcm sdap je sgt dah..cian ek jadi student ni memang selalu x ckup duit ke? :)

    Best Blogger Tips
  9. Ibnushukran April 12, 2011 at 11:08 PM

    @Cik Teddy

    cik teddy lapar ke.. 2 tandanya kne makan Food Long 2.. hehe

    Best Blogger Tips
  10. Ibnushukran April 12, 2011 at 11:09 PM

    @princess taiping

    mmng sedap sangat.. dalam 2 ada hot d0g, salad, n ikan bilis.. rangup.. ;p

    Best Blogger Tips
  11. Ibnushukran April 12, 2011 at 11:11 PM

    @mrs.sabri

    jauh ke kak, xpe2 t ada rezeki dapatla makan burger ni.. huhu

    xde la xcukup duit sngat kak,alhamdulillah stkat ni bleh lagi la survive.. :)

    Best Blogger Tips
  12. Fatma Diyana MB. April 13, 2011 at 12:00 AM

    bestnyaaa. dah lama tak makan burger. kecur air liur tengok. -__-"

    Best Blogger Tips
  13. Ibnushukran April 13, 2011 at 12:37 AM

    @Fatma Diyana MB.

    rugila fatma.. burger ngn stdnt ibarat aur dengan tebing.. mmng xdpt dipisahkan.. hehe

    Best Blogger Tips
  14. Red April 13, 2011 at 12:38 AM

    bro.. tang point 5 tu tak leh bla.. mana ada perempuan buat burger bro.... diorang semua eww eww lah.. tak suka buat kerje comot comot ni..==

    Best Blogger Tips
  15. wannurakmal April 13, 2011 at 7:41 AM

    around bape hingget bege ni ?
    besao bebeno nye. o.O tp mcm roti john a plak.

    Best Blogger Tips
  16. fadwa daud April 13, 2011 at 11:05 AM

    @Ibnushukran
    lepas ni makin ramai la mkn burger..haha

    Best Blogger Tips
  17. Ibnushukran April 13, 2011 at 11:07 AM

    @wannurakmal

    food long ni berharga 4 hinggit.. cehh.. macam jalan-jalan cari makan plak.. hehe

    dalam ada hotdog.. mmng sdap dan pling best ialah kenyang.. haha

    Best Blogger Tips
  18. Ibnushukran April 13, 2011 at 3:30 PM

    @fadwa daud

    nampaknya macam 2 la gamaknya.. haha..
    ni ciap promote ni,patutnya owner kdai 2 kne bagi free satu burger ni.. hehe

    Best Blogger Tips
  19. >Misz Farah..?< April 13, 2011 at 5:02 PM

    bergelora perut tgk..blom rasa lagi dah tau sedap.

    betulla tu. balik kelas je terus menghadap abg burger beli benjo (plg murah). baru rm1.50. burger dan student mmg tak dapat dipisahkan.

    nak lagi murah, beli roti gardenia benanza (stok untuk berhari-hari), pastu just beli daging burger dari abg burger. then pegi kat makcik jual nasi goreng mintak telur mata kerbau . dapat burger buatan sendiri special. hahaha.. ;)

    Best Blogger Tips
  20. Ibnushukran April 13, 2011 at 5:50 PM

    misz farah

    benjo mmng paling murah, 2 klu beli xde la rasa sangat.. hehe.. p sy mmng suka benjo, klu makan burger ayam bnyak2 rasa muak..

    roti gardenia.. uiitt.. setiap barang2 burger beli asing2, telur ngan mkcik 2,daging ngan orng len plak.. hehe.. xpe,yang pnting puas hati kan.. special lagk 2.. :D

    Best Blogger Tips

Leave a reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Menarik

Waktu Solat