9

Gambar Rusuhan di London 2011

Filled under : Berita Semasa , Oh Seram

~ASSALAMUALAIKUM~

Gempar bukan sahaja di bandar London tetapi di seluruh dunia. Peristiwa yang menggamit mata  masyarakat dunia dengan kewujudan rusuhan yang begitu hebat di London. Rusuhan yang merebak sedikit demi sedikit oleh rakyat yang tidak berpuas hati dengan pihak polis. 

Di sini merupakan fakta rusuhan di London 2011:

  • Ia berlaku selepas satu perarakan secara aman diadakan ke balai polis di Tottenham bagi membantah kematian seorang penumpang teksi yang ditembak mati polis dalam satu kejadian berbalas tembakan Khamis lalu.
  • Kekacauan yang berlaku di Tottenham, utara London tercetus selepas seorang lelaki terbunuh dalam satu kejadian berbalas tembakan dengan anggota polis.
  • Beberapa buah kereta peronda polis dan sebuah bas dua tingkat dibakar ketika beratus-ratus perusuh mengamuk di pekarangan balai polis di Tottenham High Road.
  • Perusuh memecah masuk kedai-kedai di High Road melalui tingkap sebelum dilihat menolak troli yang penuh dengan muatan barangan curi.
  • Kawasan London Tengah sering menyaksikan demonstrasi oleh golongan pelajar dan kesatuan pekerja dalam tempoh beberapa bulan kebelakangan ini, tetapi kekacauan terbaru ini merupakan yang terburuk pernah berlaku dalam masa bertahun-tahun di kawasan pinggir bandar.


Gambar Rusuhan di London 2011:










































"Ya Allah selamatkan hamba-hamba Mu yang beriman di sana daripada segala jenis bahaya dan lindungi mereka pada bulan Ramadhan bulan yang barakah ini.. amin.."

Related Posts by categories



Story by Ibnushukran

Tags: Berita Semasa , Oh Seram

9 comments

  1. schaze zainn August 12, 2011 at 8:09 AM

    di sebabkan segelintir pihak ni
    org yg tak berkenaan pun terjejas.

    =,="

    Best Blogger Tips
  2. syieda_joy August 12, 2011 at 8:38 AM

    alhamdulillah Malaysia masih lagi aman.

    Best Blogger Tips
  3. princess taiping August 12, 2011 at 9:03 AM

    Siannye kt diaorg yg x bersalah...

    Best Blogger Tips
  4. Cik Teddy August 12, 2011 at 9:19 AM

    mashAllah..brtuah kita duduk kt mlaysia..wlaupun ade jgak kes2 jenayah tp x berlaku rusuhan yg steruk ni..slmtkan mereka yg beriman.Amin!

    Best Blogger Tips
  5. fadwa daud August 12, 2011 at 9:32 AM

    AMIN..
    semoga jadi pengajaran kepada penduduk lain..

    Best Blogger Tips
  6. dzafira August 12, 2011 at 11:14 AM

    Amin......


    Takutnya tengok gambar2 rusuhan ni.. Kejadian sebenar mesti lg teruk kan....

    Best Blogger Tips
  7. HAJAR AZMAN :| August 12, 2011 at 12:07 PM

    Teruknyaaa;(

    Best Blogger Tips
  8. Nur Misnan August 12, 2011 at 5:29 PM

    kerana kesilapan polis mereka
    jadi begini... namun mengamuk sekalipun
    lalali itu tidak boleh hidup kembali...

    dlm kes ini ashraf paling berutung... glamour dia skrg

    Best Blogger Tips
  9. Afzainizam August 13, 2011 at 12:34 AM

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
    ”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip Pemeriksaan servis kereta

    UIHHHH TERUKNYA KEADAAN KAT SANA RUPANYERRR HABOSSSS TERBAKAR SANA SINI... HURU HARA

    Best Blogger Tips

Leave a reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Menarik

Waktu Solat