1

Askar Israel Membedil Ladang Ayam dan Kambing Biri-Biri di Beit Hanoun

Filled under : Berita Semasa

Sabtu, askar Israel meneyerang dengan menggunakan meriam menembak ladang ayam dan kambing biri-biri di Beit Hanoun, di bahagian utara Semenanjung Gaza, puluhan ternakan mati dalam serangan, kemusnahan teruk dilaporkan.


The Maan New Agency melaporkan serangan ini menuju kepada ladang penduduk di Ramadan Abu Ghazala, terletak di timur Beit Hanoun. Serangan tidak membawa kepada kematian penduduk.


Serangan ini ialah serangan terbaru berikutan tindak balas penentangan di Semenanjung Gaza.


Sabtu, tentera udara Israel mengebom pusat latihan milik Al-Qassam Brigades, pergerakan sayap bersenjata Hamas di barat Rafah, selatan Semenanjung Gaza.


Empat orang maut, termasuk ayah dan seorang anak, dan lebih dua puluh penduduk tercedera, sejak Khamis, setelah tentera Israel membawa serangan udara untuk menyerang Gaza.


Penduduk Palestine membalas dendam dengan menembak lebih dari 16 senjata 'homemade shells' dan 'mortar' ke penempatan Israel bersebelahan Semenanjung Gaza.


sumber:http://imemc.org/article/62648


Semoga pejuangan pnduduk Palestine dirahmati Allah swt dan Islam peroleh kemenangan, brsama kita doakan..Related Posts by categoriesStory by Ibnushukran

Tags: Berita Semasa

1 comments

  1. Nur Misnan December 11, 2011 at 10:53 PM

    kita sentiasa berdoa agar satu hari nanti
    si laknatullah ini semua akan mati dalam keadaan
    yang lebih kejam dan mengerikan...

    Best Blogger Tips

Leave a reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Menarik

Waktu Solat